Salut

Padrós alerta que la situació hospitalària “frega el col·lapse”

El coordinador assistencial de l’UCI de l’Hospital Clínic de Barcelona es queixa de la falta de metges i infermeres davant dura onada

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, adverteix que la situació sanitària a Catalunya per la pandèmia del coronavirus “frega el col·lapse” i que “empitjorarà” en els pròxims dies. Per això, insisteix que en aquestes condicions “caldria ajornar les eleccions del 14-F”.

En una publicació a les xarxes socials, Padrós assenyala aquest dissabte que les dades sanitàries actuals “obliguen a un confinament estricte” i recorda que votar és “un dret fonamental que s’ha de garantir”. També alerta que els professionals sanitaris “estan esgotats”.

En aquest sentit, el coordinador assistencial de l’UCI de l’Hospital Clínic de Barcelona, Miquel Sanz , s’ha lamentat aquest dissabte també a les xarxes socials de la manca de metges i infermeres per fer front a una “dura” tercera onada de contagiats per la covid-19.

Sanz ha escrit un missatge en el qual explica que les UCI del Clínic estan “plenes a vessar” i que “no tenen prou infermeres” i van “molt justos de metges”, el que ha derivat en que “la situació estigui a el límit”.

“Si no baixen els ingressos, patirem molt”, diu Sanz, qui augura que aquesta tercera onada de la pandèmia “serà dura”.

Per tot això, el cap de les UCIS demana als ciutadans que els “ajudin” i “evitin contactes” per frenar la propagació de virus.

El secretari general de el departament de Salut, Marc Ramentol, ha estat preguntat per aquest missatge de Sanz en una entrevista a TV3 en què ha mostrat la seva “preocupació” per la pressió que pateixen les unitats de cures intensives, i en què ha assegurat que “l’envestida d’aquesta onada” serà “molt superior” a la de l’anterior.

Ramentol ha dit que “la línia roja” del seu departament és l’impacte de l’estat de les UCI en la programació d’intervencions hospitalàries, que s’han de posposar quan el nombre d’ingressats per COVID-19 en vigilància intensiva sobrepassa les 500 persones, així com a la xarxa d’atenció primària.

“Subscric cadascuna de les paraules de Miquel Sanz -ha afegit-. Efectivament, en el millor dels casos, sense comptar que la variant britànica (...), ens esperen deu dies en què els nostres hospitals estaran plens a vessar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona