Salut

Detallen la prova pilot per tornar Girona al pre-Covid

Preveuen començar el 25 de febrer, i el Girona FC, el Celler de Can Roca i el Temporada Alta són algunes de les entitats que s’hi han adherit

Un partit de rugbi del GEiEG és el primer acte previst

Per accedir als actes s’haurà de presentar un certificat digital

Els impulsors d’Obrir Girona pretenen posar en marxa la iniciativa el 25 de febrer amb la celebració d’actes multitudinaris amb garantia de seguretat de públic mitjançant passis digitals covid-free. El projecte, que té com a objectiu retornar la ciutat a un escenari previ a la pandèmia, es va presentar a finals de gener i fins ahir no es van donar a conèixer alguns dels possibles actes que s’hi podrien celebrar si finalment es donen els permisos per tirar-ho endavant. Es preveu un partit de rugbi del GEiEG, una fira comercial a la plaça Independència, un esdeveniment de música electrònica a l’auditori de La Mercè, partits de futbol i bàsquet, un torneig de pàdel o una obra de teatre del Temporada Alta, entre d’altres. De moment, s’han adherit a la iniciativa la UdG, l’Uni Girona, el Temporada Alta, el Girona FC, el Celler de Can Roca, La Mercè i l’aeroport de Girona, juntament amb Aena, està estudiant la possibilitat de participar-hi.

El projecte, pioner a l’Estat espanyol, està impulsat pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), amb la participació de l’Ajuntament de Girona, la UdG, les cambres de comerç de Barcelona i Girona i la Cambra de Comerç Internacional. És previst que duri un mes –fins al 26 de març– i, per poder accedir als esdeveniments, els usuaris hauran de presentar un certificat digital, validat pel Col·legi de Farmacèutics, que acrediti que s’han vacunat en els últims sis mesos, que s’han fet les proves serològiques entre un i tres mesos enrere, o que s’han fet el test d’antígens en les últimes 48 a 72 hores. La decisió final per establir els marcs temporals dependrà de les autoritats sanitàries locals.

La plataforma on s’emmagatzemen aquests certificats digitals és la ICC AOKpass, que ja ha estat testada anteriorment en proves pilot arreu del món, incloent-hi l’aeroport de Fiumicino a Roma, l’aerolínia Etihad Airways i el port de Songkhla a Tailàndia, entre d’altres. AOKpass és, al mateix temps, una plataforma i una aplicació mòbil basada en la tecnologia Blockchain, que permet que les dades de l’usuari estiguin únicament localitzades al seu dispositiu, assegurant així la protecció de les dades de l’usuari, gràcies a la privacitat del disseny (privacy by design). Mitjançant aquesta aplicació, els usuaris podran acreditar, abans d’accedir als esdeveniments, que no representen un risc de contagi per a ningú.

Els organitzadors avancen que, si la prova pilot presenta resultats positius, es podria ampliar a tot el país. “Si tot va segons el que hem previst, a l’abril-maig podríem estar escalant la prova a tot el territori català i gaudir així d’un estiu turístic de primer ordre”, diu el president del Centre Blockchain, Quirze Salomó.

Els organitzadors alerten que els actes es poden alterar en qualsevol moment, però ara per ara el primer que s’ha previst és un partit de rugbi del GEiEG el 28 de febrer. El 5 de març hi hauria una fira comercial a la plaça Independència i, l’endemà, un esdeveniment de música electrònica a La Mercè. El 7 de març es podria celebrar un partit de futbol entre el Girona i l’Almeria a Montilivi i el 8 de març, un acte institucional del Dia de la Dona a la UdG. També s’ha previst un assaig del cor de la UdG, un partit de bàsquet, una obra de teatre del Temporada Alta al Teatre de Girona o un torneig de pàdel.

LA FRASE

Si tot va segons el que hem previst, a l’abril-maig podríem escalar la prova a tot el territori català
Quirze Salomó
president del Centre Blockchain

Pendents d’una reunió i del Procicat

Tot i que només falten deu dies per al 25 de febrer, dia que es preveu que comencin els actes de l’Obrir Girona, no serà fins aquesta setmana que s’ha previst una reunió amb el govern català per acabar de tancar i concretar el projecte que es vol dur a terme a Girona, impulsat pel Centre Blockchain de Catalunya. A més, també haurà de passar pel Procicat, que també haurà de donar el vistiplau a un projecte pilot, que, com a tal, no segueix les directrius dels diferents sectors que fins ara hi ha estipulades. És per això que ara cal concretar-ne els detalls exactes. Tot i els pocs dies que queden per dur a terme l’Obrir Girona, sembla que no hi ha d’haver cap problema perquè es pugui tirar endavant, però això és el que hauran de decidir les autoritats competents, que hauran d’avaluar tots els factors. Obrir Girona es va presentar a finals de gener amb el suport del conseller de Polítiques Figitals i d’una àmplia representació empresarial gironina, i també de l’alcaldessa i el sector de la cultura i l’esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat de la rampa d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA