Salut

Cinc països europeus aturen l’ús de la vacuna d’Oxford per una vintena de casos de trombosi que l’EMA ja està estudiant

Dinamarca se suma a Àustria i Luxemburg, tot i que el regulador no té indicis que siguin efectes secundaris

Dinamarca ha decidit aturar temporalment l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per diversos casos de trombosi en persones vacunades i que en un cas fins i tot ha provocat la mort d’una d’elles.

Aquest país se suma així a Àustria, Luxemburg, Lituània, Letònia i Estònia, que també han suspès la vacuna per casos similars. En total, s’ha detectat una vintena de casos.

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va anunciar dimecres que ja ho està investigant, però va remarcar que “per ara no hi ha evidències que la vacunació sigui la causa” d’aquestes trombosis i, per tant, no les inclou com a efectes secundaris de la vacuna d’Oxford.

“Tot i que un defecte de qualitat es considera improbable a aquestes altures, s’investigarà”, diu l’EMA en un comunicat.

Un total de 22 casos de trombosi s’han detectat fins ara entre els 3 milions de persones vacunades a la Unió Europea i el Regne Unit. L’EMA assegura que el nombre de trombosis “no és major del que normalment es detecta en general entre la població”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia