Salut

Salut fa una crida a 170.000 gironins perquè es vacunin

Es tracta majoritàriament de persones d’entre 20 i 49 anys que encara no han rebut cap dosi

“A part de protegir-se un mateix, hem de protegir els que no es poden vacunar. És important que tothom que encara pensa si vacunar-se o no faci aquest pas, que també és un pas solidari.” La coordinadora de vacunació de CatSalut a la regió sanitària de Girona, Montse Danés, s’adreçava ahir així a la població gironina que encara no s’ha vacunat; segons Salut, 170.000 persones residents a la regió sanitària. En una roda de premsa convocada en un Palau Firal pràcticament buit i amb comptades persones que anaven a vacunar-se –sobretot menors acompanyats–, Salut feia una crida a vacunar-se a tothom susceptible de ser vacunat. Segons les dades de què disposa, actualment encara hi ha un 24% de la població gironina més gran de 12 anys que no s’ha vacunat. D’aquests, la major franja pendent de vacunar-se és la que comprèn persones d’entre 20 i 49 anys; concretament, són unes 100.000 persones. Pel que fa als joves de 12 a 19 anys, Salut també els anima a vacunar-se abans que comenci el curs escolar. Actualment, a la regió sanitària de Girona el 70,49% de la població susceptible de ser vacunada ja té la pauta completa, una xifra lleugerament inferior a la del conjunt de Catalunya, que és del 73,54%.

Amb l’objectiu de recuperar els nivells de vacunació d’abans de l’estiu –quan hi ha hagut una sotragada a tot Catalunya–, Salut ha ampliat a tot aquest mes les campanyes de vacunació sense cita que es duen a terme als punts de vacunació massiva i a gran part dels CAP de la regió. A més, per a aquest cap de setmana, es preveu obrir també la vacunació sense cita prèvia al Palau Firal de Girona de 9 a 13 h. “És decebedor veure cadires buides”, deia Montse Canet, la responsable d’infermeria i continuïtat de la direcció d’atenció primària de l’ICS Girona, en veure que el ritme de vacunació ahir era tan baix quan “la malaltia continua” i cal “tallar les cadenes de transmissió”. “Necessitem tornar a la normalitat”, hi afegia Canet.

A banda de la franja d’edat d’entre 20 i 40 anys, que és la que més preocupa Salut, també es posa l’accent en la vacunació de joves i adolescents abans del proper inici del curs escolar.

LA XIFRA

100.000
persones
d’entre 20 i 29 anys de la regió sanitària de Girona no han rebut cap dosi de la vacuna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia