Salut

Nou web per accedir a cites i tràmits de salut no urgents

L’eina presenta als usuaris les consultes més ajustades al seu perfil i alleugerirà els professionals dels CAP de burocràcia

Aquesta via complementa els canals habituals per accedir a l’atenció primària

Salut ha implementat una nova eina digital que capacita els usuaris per autoprogramar-se les visites no urgents als centres d’atenció primària (CAP) i també agilitzar certs tràmits que no requereixen interactuar amb els especialistes de Salut. La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, confia que l’activació del web Programació per Motius, que també està disponible a La Meva Salut, estalviarà visites innecessàries al servei de primària i alleugerirà la burocràcia del personal sanitari, que podrà dedicar més atenció al treball clínic. Aquesta via informàtica complementa els canals habituals per accedir a l’atenció primària, que continuen estan operatius: trucar al 061 o contactar amb el CAP de referència per telèfon o presencialment.

A citasalut.gencat.cat , els usuaris ja poden gestionar tràmits administratius en línia (com ara demanar un informe mèdic, renovar el pla de vacunació o determinades baixes mèdiques) i també programar una visita, presencial o telemàtica, amb el metge o la infermera de referència. Abans de la pandèmia, el sistema de salut ja disposava d’un web per demanar cita als CAP que permetia una certa programació. L’arribada del coronavirus va capgirar la situació i es va habilitar un web on els usuaris exposaven els motius de la consulta i des de la primària es gestionaven i resolien les peticions. Ara aquest nou model ja ofereix una experiència molt millorada respecte a les dues prèvies. Es pot tornar a concertar una visita mèdica amb possibilitat de triar dia i hora, perquè el personal sanitari en deixarà de disponibles per a aquesta via. A més, s’han analitzat les consultes rebudes en pandèmia per determinar quines són les més freqüents i posar-les a l’abast dels usuaris de manera intuïtiva.

A més, el nou web proposa i destaca possibles necessitats en funció del moment i del perfil de la persona que hi contacta. Un exemple: les persones majors de 60 anys hi trobaran ben a mà una opció per programar la vacuna de la grip.

Salut insisteix que es tracta d’una eina per a accions no urgents, com el seguiment d’un problema de salut crònic, la cura d’una ferida o una consulta d’atenció sexual i reproductiva.

“Aquesta eina evita desplaçaments innecessaris als CAP, una qüestió especialment important per a les persones amb problemes de mobilitat, i reduirà el trànsit als espais físics i a les línies telefòniques. S’ordena la demanda i cada necessitat va al professional que realment l’ha de solucionar”, explica Hugo Querol, administratiu del CAP de Roger de Barcelona. L’eina fa una setmana llarga que està activa i ja resol unes 7.000 peticions diàries. L’objectiu és que creixin fins al doble.

LA FRASE

Abans es feien coses intranscendents des del punt de vista clínic que treien temps per a la pràctica mèdica
Gemma Craywinckel
directora del CatSalut

Més de 24.000 morts per Covid-19

Les quatre morts notificades ahir per Salut eleven a 24.001 les víctimes de la Covid a Catalunya, un 0,3% de la població. Aquest balanç, però, podria ser encara major atès que abans de l’esclat de la pandèmia probablement ja hi va haver morts per coronavirus que van passar per grip o pneumònia. Actualment, l’epidèmia continua sota un cert control, amb una pressió assistencial que no canvia en relació amb el dia anterior: 337 hospitalitzats, 91 dels quals a l’UCI. La incidència acumulada a set dies tampoc no ha variat i és de 24 casos per cada 100.000 persones. Aquest és un altre dels marcadors que controla Salut per si cal estendre el passaport Covid a altres sectors. El conseller Argimon encara no planteja aquesta possibilitat a curt termini, perquè les dades encara són bones. Pel que fa a la vacunació ja hi ha 100.000 catalans amb la tercera dosi, entre els quals hi ha un 82% dels ancians ingressats en residències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona