Salut

Salut Pública investiga una toxiinfecció alimentària amb vint casos en un restaurant de Girona

Quatre dels afectats van haver d’ingressar a l’hospital i un d’ells continua hospitalitzat amb evolució favorable

L’Agència de Salut Pública de Catalunya de l’àrea de Girona està investigant una toxiinfecció alimentària ocorreguda la setmana passada en un restaurant de la ciutat de Girona.

Segons ha avançat el Diari de Girona i han confirmat a l’ACN fonts del Departament de Salut, fins al moment s’han detectat 20 casos, quatre dels quals han requerit ingrés hospitalari.

Una persona afectada continua ingressada a l’hospital Trueta de Girona i evoluciona favorablement. Els afectats van tenir els primers símptomes entre el dijous i el divendres, i tots coincidien en haver fet algun àpat en aquest restaurant el dia 20 de juliol. Tots tenien febre alta, vòmits, diarrea i dolor abdominal en major o menor grau.

Per la seva banda, els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot: han enquestat les persones afectades i estan analitzant mostres de femta per tal de determinar el possible origen de la toxiinfecció alimentària.

A més, els tècnics de Protecció de la Salut també han fet una inspecció a l’establiment per revisar les condicions higièniques i de manipulació, a més de recollir mostres d’aliments, que també seran analitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.