Salut

Inversió de 800 milions d’AstraZeneca per un ‘hub” de recerca a Barcelona

La farmacèutica el garanteix en cinc anys si hi ha estabilitat i s’ubicarà a la Diagonal i crearà 1.000 llocs

Aragonès destaca que és “la inversió estrangera més gran de la història del país en R+D”

La farmacèutica AstraZeneca invertirà uns 800 milions d’euros en el termini de 5 anys per crear a Barcelona un “hub” de recerca biomèdica de referència mundial, el que es crearan 1.000 llocs de treball.

En un acte a l’auditori de Torre Glòries de Barcelona, AstraZeneca ha fet la presentació oficial d’aquest projecte en la que invertirà una xifra deu vegades més alta respecte l’anunciada fa un any, quan la multinacional va dir que el projecte d’inversió suposaria la creació de fins a 100 llocs de treball especialitzats en l’R+D.

Barcelona s’ha convertit els últims anys en una localització estratègica per a la farmacèutica sobretot des que a finals de l’any passat va inaugurar juntament amb la filial Alexion un centre d’assajos clínics per a malalties rares, amb una inversió de 32 milions d’euros.

El proper pas és crear el primer hub europeu de la multinacional, que integrarà les capacitats d’AstraZeneca i Alexion per trobar tractaments nous en cinc àrees: oncologia; malalties cardiovasculars i metabòliques; malalties respiratòries; vacunes i immunoteràpia; i malalties rares.

El president d’AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez ha explicat que la inversió es farà “sempre que les condicions siguin d’estabilitat al país” i ha remarcat la importància del compromís de les administracions públiques, per poder tenir accés i col·laborar amb d’altres organitzacions i institucions d’innovació a Espanya: “Sense una feina públicoprivada i sense el compromís de tots això seria molt difícil”, ha expressat.

El nou ’hub’ s’ubicarà a les oficines que ja acullen el centre de malalties rares d’Alexion, a l’avinguda Diagonal, on treballen actualment unes 90 persones.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha subratllat que la d’AstraZeneca és “en termes quantitatius la inversió estrangera més gran en investigació i desenvolupament de la història de Catalunya”, afegint que contribuirà a reforçar la posició de Catalunya com a node “més important en ciències mèdiques del sud d’Europa”, ha afegit el president de la Generalitat.

El 2021, aquesta multinacional que va llançar al mercat una de les vacunes contra la Covid-19 va invertir a Espanya més de 93 milions d’euros en projectes innovadors, dels quals 48 milions es van destinar a R+D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona