Salut

Neix al Regne Unit un nadó amb ADN de tres persones

El procediment, anomenat de donació mitocondrial, té com a objectiu evitar que els infants heretin malalties greus

Un nadó fecundat amb ADN de tres persones ha nascut al Regne Unit gràcies a la utilització per part dels metges d’un procediment innovador que vol evitar que els infants heretin malalties incurables. Així ho recull l’agència Efe, arran del que ha publicat el diari britànic The Guardian, que especifica que la tècnica, anomenada tractament de donació mitocondrial (MDT, per les seves sigles en anglès) fa servir teixit dels òvuls de donants sanes per crear embrions in vitro sense les mitocòndries mutades de les mares que podrien provocar malalties greus als seus fills, que són substituïdes per material genètic nuclear de l’òvul de la donant.

Aproximadament un de cada 6.000 nadons és afectat per trastorns mitocondrials. Com que els embrions combinen les mitocòndries de l’esperma del pare i de l’òvul de la mare, els nadons també rebran una petita quantitat de material genètic, uns 37 gens, de la donant sana. Igualment, el nadó encara tindrà un 99,8% de l’ADN combinat del pare i de la mare.

La recerca sobre l’MDT es va iniciar al Regne Unit, concretament als especialistes d’un centre de fertilitat de Newcastle. Segons The Guardian, l’autoritat d’embriologia i fertilització humana del Regne Unit, que regula aquestes tècniques, ja ha donat el vistiplau per tirar endavant almenys 30 casos més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia