Salut

El govern reafirma que vol fer el consorci sanitari de Lleida, però no hi ha data

En presenta els estatuts i respon així al Parlament, que l'instava a aturar-lo

La Generalitat va voler deixar clar ahir que no té intenció de fer marxa enrere en la implantació del consorci integral sanitari de Lleida. Després de la polèmica suscitada, el Parlament va aprovar el 19 de març una moció d'ICV en què s'instava el govern a aturar-ne la creació. Això sí, va tirar endavant, amb el vot en contra de CiU, a causa de l'abstenció d'ERC.

El govern va respondre-hi ahir amb la presentació, en roda de premsa, dels estatuts del futur consorci. El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va assegurar que els estatuts han sortit a exposició pública “per esvair qualsevol dubte”, perquè des del govern hi ha el convenciment que s'està defensant la sanitat pública a Lleida “per la via dels fets”. Farré va recordar que la població de les comarques lleidatanes suposa el 6% del total català, en un territori que representa el 36% de la superfície del país. “Si no anem units, serem la baula dèbil del sistema de salut pública a Catalunya”, va dir. El consorci havia d'entrar en funcionament aquest estiu, però ahir el govern va anunciar que ara per ara “no hi ha data”. Amb les eleccions al Parlament fixades pel 27 de setembre, Farré va remarcar que les incògnites sobre la posada en marxa “hi són”.

Marea Blanca Ponent va respondre també ahir a la presentació dels estatuts acusant el govern “d'apostar per la imposició i menysprear la majoria ciutadana i parlamentària”. El col·lectiu anuncia un procés d'al·legacions “massives” als estatuts. Les al·legacions es poden presentar fins al 25 d'abril i Farré s'ha compromès a contestar-les totes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.