Salut

Una ambulància menys en el servei nocturn del Montsià

El comitè d'empresa critica que només hi haurà un vehicle de suport vital bàsic per a tota la comarca

La nova organització incorporarà només una unitat d'intervenció ràpida a l'Ametlla

Plou sobre mullat amb la resolució del nou concurs de transport sanitari urgent a les Terres de l'Ebre. La darrera adjudicació del govern no només no reverteix la situació de retallades dels darrers anys, sinó que, segons els treballadors, l'agreuja, ja que Amposta, amb una població de més de 20.000 habitants, passarà de tindre dues ambulàncies de suport vital bàsic (SVB) operatives durant la nit a només una. A banda, aquest vehicle haurà de fer els trasllats nocturns d'urgències d'altres localitats de la comarca.

Segons han denunciat els treballadors, les actuals condicions suposarien un total de 108 hores de servei diàries retallades en els darrers cinc anys. Això sí, la nova logística incorporaria un vehicle d'intervenció ràpida (VIR), amb un metge i un tècnic, amb seu a l'Ametlla de Mar però amb cobertura a les quatre comarques ebrenques, una possibilitat que des del comitè d'empresa es considera insuficient.

Segons han explicat fonts que prefereixen no ser citades, “el VIR no pot traslladar pacients i, a més, un únic servei per a les quatre comarques podria suposar una temeritat”. A més, hi afegeixen des del comitè d'empresa, a l'Ametlla de Mar funcionaven fins ara dues ambulàncies i el govern preveu suprimir-ne una. La que quedaria, de titularitat municipal, només donaria servei previsiblement als veïns del poble.

Amb tot, la divisió sanitària ebrenca disposarà d'un helicòpter medicalitzat a Móra d'Ebre, un servei que l'executiu vol potenciar; tres unitats de suport vital avançat (SVA), amb seus a l'Aldea, Roquetes i Móra, i una unitat de suport vital intermedi, a més a més de les diferents unitats de SVB que es mantindran.

LES XIFRES

5
són els serveis entre helicòpter
i unitats de suport vital, a banda de les SVB, que es mantindran a l'Ebre.
20.000
habitants podrien
tenir només un servei d'ambulància a Amposta si es fes efectiva la retallada.

Es mantenen els llocs de treball

Els treballadors del servei d'ambulàncies a l'Ebre han aconseguit mantenir els llocs de treball en les mateixes condicions i els seus contractes seran subrogats en breu per la nova adjudicatària, la unió temporal d'empreses Egara Lafuente, que agafa el relleu d'Ambulàncies Baix Ebre. Cal recordar que l'empresa ha estat dirigida durant anys per Bernardo Coslado, imputat per presumpte suborn, tràfic d'influències i delicte societari en el cas Innova. Ambulàncies Baix Ebre i dues firmes més també s'havien presentat al concurs i, de fet, l'adjudicació definitiva s'ha allargat molt i hauria inclòs recursos i denúncies entre els opositors, però, finalment, és un fet.

El col·lectiu de treballadors, com que no vol resignar-se a encetar una altra etapa oferint un servei que creuen que té una mancança de cobertura, s'ha reunit en les darreres setmanes amb alcaldes i càrrecs dels consells comarcals del Baix Ebre i Montsià, dels quals diuen que només han rebut “bones paraules”, i han activat una plataforma cívica que s'obrirà a metges i usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT