Societat

Els Marrecs de Salt es volen consolidar com a colla de 9

Actuaran per primer cop en la diada gran del Concurs de Castells de Tarragona, que reunirà les dotze millors colles del país

Animen la gent perquè els acompanyin en les jornades fora de casa

Treballar en equip, amb unitat, anant tots a l’una i tenint present que el tronc sense la pinya no és res i que la pinya sense el tronc tampoc. Són alguns dels valors clau per als Marrecs de Salt. Així ho expliquen el seu president, Sebastià Morató, i la cap de colla, Iruna Rigau. Els dos destaquen que “tothom suma i té un paper a l’agrupació”, fet que qualifiquen de “molt màgic”. Afegeixen que estan contents del rendiment de la colla i del volum de gent que els acompanya en les actuacions castelleres fora de casa. Rigau, en aquest sentit, subratlla que porten anys amb molt bona dinàmica de creixement: “La temporada passada vam assolir el 3 de 9 i enguany ens estem intentant consolidar com a colla de 9. Els de 8 ens van portar molta gent i ja ens van donar nom. Mirem de no perdre el nivell assolit i, abans de fer un pas més, ens agrada mantenir-nos on estem.”

Tal com van fer quan van consolidar els castells de 8, amb el cinc i la torre, ara volen continuar el mateix procés amb els de 9. “Per fer un castell més gran, com el 4 de 9, necessites cada vegada més gent. Abans d’intentar-lo de portes enfora és important assegurar que aquest volum creixi, que és el que estem procurant”, diu Rigau.

Aquesta consolidació va paral·lela a la mirada que tenen posada en el futur. “Ja estem treballant en un 4 de 9 i en un pilar de 6”, comenta el president. I, en el primer tram de temporada, la seva idea va ser consolidar primer pas a pas els castells de 8 i mig i tornar a fer moltes torres de 8, que és un castell previ per poder aixecar els de 9. També van recuperar el 5 de 8, que, tot i que els va costar una mica més, el van poder culminar per la festa major de Salt. I pel que fa al 3 de 9, en van descarregar un a Salt al juny i els en va caure un altre a Vic. Per a la colla, per tant, és un repte tornar-lo a assolir.

En aquest segon tram de temporada tenen diverses dates marcades, com ara les festes del Tura d’Olot, Vilafranca i les Fires de Sant Narcís. I, entremig, una de les cites més importants: el Concurs de Castells de Tarragona. Les construccions humanes de les 12 primeres colles del país es podran veure en l’edició del diumenge 7 d’octubre. I les colles de la 13 a la 30 actuaran a la Tàrraco Arena el dia abans. Els Marrecs sempre s’havien classificat per al dissabte, però per primer cop han aconseguit entrar en la gran diada de diumenge.

En anys anteriors, el grup saltenc mobilitzava a Tarragona entre 350 i 400 persones. “És un esdeveniment en què totes les colles de la demarcació ens venen a ajudar. Si enguany podem arribar a les 500 persones, molt millor. Quan fas castells més grans, necessites més ajuda i gent a la pinya ”, remarca Morató. La colla fa una crida per animar totes les persones interessades a passar pel local d’assaig i les engresca a acompanyar-los en les diades. “Si a Tarragona podem acabar el concurs fent la nostra actuació límit, que és el 3 de 9, el 5 de 8 i la torre de 8, i després ho podem tornar a repetir per Sant Narcís, remataríem una temporada molt bona, espectacular i històrica”, conclou Morató.

LA FRASE

Tenir gent és el que et fa ser més fort. Quan veus el local ple, et dona una energia increïble
Iruna Rigau
cap de colla dels marrecs de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia