Ciència

CosmoCaixa, a punt per reobrir

S’accedirà a més d’un 80% dels espais, automatitzats i sota la guia d’educadors

‘Mutacions’ és el títol del cicle de cinema de les nits dels dijous, i la península de fa 9 milions d’anys centra l’exposició temporal

La Fundació La Caixa ha posat a punt la reobertura del seu museu de la ciència, el CosmoCaixa, havent adaptat el seu concepte museogràfic interactiu als nous protocols de seguretat implantats arran de la crisi de la Covid-19. A partir de dilluns 15 de juny, CosmoCaixa reobrirà les instal·lacions per tornar a acostar el coneixement al públic de totes les edats. Així, reprendrà inicialment l’activitat amb un terç de la seva capacitat.

Segons informa l’entitat, els seus sis mil metres quadrats d’espai expositiu, basats en l’experiència tàctil, s’han reinventat per mantenir la qualitat de la visita i alhora assegurar totes les garanties sanitàries. Amb aquest objectiu de prevenció de contagis i seguretat sanitària, la Fundació La Caixa facilitarà la presència d’una sèrie d’educadors especialitzats en temes científics, que s’encarregaran de convertir la visita a CosmoCaixa en un recorregut apassionant per la Sala Univers, el Bosc Inundat, el Mur Geològic, l’exposició temporal Sabres i mastodonts i la Plaça de la Ciència. Gràcies a l’automatització d’alguns dels mòduls, programats per funcionar sense intervenció manual, i a l’acció directa dels mediadors, els visitants podran accedir a més d’un 80% dels espais, uns 12.000 metres quadrats, 6.000 dels quals corresponen a espais expositius.

‘Mutacions’ de cinema

Com ja és habitual dins de la programació d’activitats d’estiu d’aquest museu de la ciència de l’entitat, tornen les CosmoNits de pel·lícula, que es projectaran a la Plaça de la Ciència. Concretament, Mutacions és el cicle de ciència-ficció que protagonitzarà les nits dels dijous de juliol i agost d’aquest estiu del 2020. “La reobertura de CosmoCaixa ha estat un gran repte, ja que es tracta d’un museu molt interactiu. Hem treballat per convertir la visita en una experiència renovada que ofereixi a la ciutadania una vivència basada en la seguretat, la comoditat i la qualitat. La presència d’educadors al llarg del recorregut i l’automatització d’algunes instal·lacions permetran que la visita continuï sent enriquidora per a tots els públics”, ha declarat la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Duran.

La Sala Univers permetrà fer un viatge apassionant per la ciència, des del big-bang fins a les últimes fronteres del coneixement mentre que el recorregut pel Bosc Inundat ajuda a fer-se una idea de la selva amazònica. El Mur Geològic permet conèixer la geologia del planeta Terra. S’ha decidit allargar fins al 3 d’octubre la visita a l’exposició temporal Sabres i mastodonts, que permet descobrir com era la flora i la fauna de la península Ibèrica de fa 9 milions d’anys. Un recorregut per la Plaça de la Ciència completa un dels objectius prioritaris de CosmoCaixa: estimular la curiositat de tots els públics per la ciència; en aquest cas, amb nou mòduls a l’aire lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]