Els productes agroquímics augmenten la mort de l'escarabat, base de la cadena tròfica

Un treball liderat per investigadors del CSIC demostra que diversos productes agroquímics d'ús comú i fertilitzants orgànics sense tractar augmenten la mortalitat de les larves de l'escarabat moliner, na espècie que és a la base de la cadena tròfica perquè és una presa comuna de la fauna silvestre.

Aquest treball, dirigit per Aurora Martínez de Castilla, de l'Estació Biològica de Sanaüja, indica que la mortalitat de les larves del Tenebrio molitor, un invertebrat també conegut com cuc de la farina, varia entre un 74% i un 88% en funció del compost al que han estat exposats, ha informat avui el CSIC. Els resultats de l'estudi «semblen suggerir», assenyalen els seus impulsors, que les molècules volàtils dels compostos avaluats també poden tenir efectes nocius sobre els éssers vius. Els treball ha consistit en exposar diversos grups de larves als diferents compostos de manera independent, durant quatre setmanes en el laboratori. Així, mentre un grup de larves era exposat a herbicides, uns altres eren exposats només a fertilitzats orgànics (o bé excrements de gallina o bé purins) i altres només a fertilitzants químics (nitrats).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.