Societat

Evacuen 1.800 veïns de París i Saint Denis per neutralitzar una bomba de la Segona Guerra Mundial

Els artificiers han detonat l’artefacte “sense incidents” cap a les dues del migdia

El projectil era de fabricació nord-americana i es creu que l’hauria llançat un avió britànic el 1944

Unes 1.800 persones residents al nord de París i de la veïna ciutat Saint Denis han estat evacuats aquest diumenge a la matinada per dur a terme les tasques de neutralització d’una bomba de la Segona Guerra Mundial. La destrucció de l’artefacte ha conclòs “sense incidents” cap a les dues del migdia, segons ha informat la Prefectura de Policia.

El projectil va ser localitzat el passat 4 de febrer durant unes obres al costat d’un dels corredors ferroviaris d’entrada a la capital francesa. Donat que no es va poder desactivar completament, les autoritats van decidir la seva destrucció controlada.

Els artificiers van decidir desplaçar la bomba a uns 70 metres de distància del lloc on va ser trobada fins a un punt on es va excavar un forat per enterrar-la a set metres de profunditat i provocar la detonació amb el menor impacte possible.

L’operació s’ha dut a terme en una operació programada aquest diumenge al migdia, per a la qual s’han evacuat tots els habitants d’un perímetre de 300 metres a un costat i altre del perifèric, la ronda que limita París. En total, s’han evacuat uns 1.800 veïns (1.500 de París i 300 de Saint Denis) i s’han interromput els transports públics i les grans vies de comunicació.

L’artefacte, de fabricació nord-americana, pesava entre 400 i 500 Kg i tenia una càrrega explosiva d’uns 250 Kg, segons la policia. Es creu que l’hauria llançat un bombarder britànic l’abril de 1944, quan París encara estava ocupada pels nazis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia