Idiomes
L’EOI té premi
El centre de Girona rep el reconeixement d’Educació d’innovació pedagògica
L’escola té uns 2.700 alumnes de 46 nacionalitats
L’Escola Oficial d’Idiomes de Girona (EOI) ha rebut el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat per haver dut a terme un projecte d’innovació pedagògica. Girona, doncs, es converteix juntament amb el de Lleida en els únics centres de tot Catalunya amb aquesta certificació. El reconeixement arriba gràcies a tota la feina feta en projectes europeus de caire col·laboració amb altres centres des del 2014. Entre ells l’Erasmus+KA1, sobre noves tecnologies i formació. Durant dos anys, sis dels professors de l’EOI de Girona van fer cursos de formació –de pissarres digitals, aplicacions a l’aula, ús de tauletes i cursos semipresencials– a Anglaterra, Finlàndia i Itàlia. L’escola també va participar en el projecte Erasmus + KA2 sobre autonomia i l’expressió oral anomenat Speaking for Yourself. Un dels objectius principals d’aquests projectes és obrir la mirada a Europa, aprendre i importar les experiències a l’escola de Girona. Alhora, segons remarca Sandra Díaz de Alda Sans, coordinadora pedagògica de l’EOI, l’experiència també serveix per “aportar la nostra experiència a altres centres d’Europa”. “Sortim a fora i comprovem que la nostra escola està molt bé, estem fent molt bona feina”. Segons remarca també la directora del centre, Maite Maneu, també serveix per “trencar estereotips” i “implementar, des del 2009, totes aquestes experiències a la nostra escola”.
La base en què treballa l’EOI és que els alumnes puguin utilitzar i implementar immediatament l’idioma. “Els objectius són molt comunicatius i molt reals”, sosté Maneu, que afirma que un punt fort que té l’escola és la comprensió oral, que es fa amb materials reals, no són materials adaptats, sobretot a partir de tercer curs. “A través de les televisions, les ràdios, internet, l’alumne té una exposició real i té pautes perquè pugui buscar-se els seus materials”, afirma la directora del centre, que actualment té una mitjana de 2.700 alumnes. La majoria (uns 1.300) escullen l’anglès, i la presència és clarament femenina a les aules: 800 noies enfront els 500 nois. En segona posició se situa el francès, amb 500 alumnes; i en tercer lloc l’alemany, amb 242. En una xifra global, l’escola té alumnes de fins a 46 nacionalitats.
Ara fins al 9 de maig hi ha temps per apuntar-se als cursos d’estiu d’alemany, anglès, francès, italià, japonès i rus que es faran fins a finals del mes de juliol. En aquest sentit, des de l’escola es vol trencar amb el mite que entrar a l’escola és molt complicat i que per matricular-se s’han de fer llargues cues. “La matriculació dels cursos d’estiu i els cursos especials es fan tot de manera telemàtica, i estalviem a tothom que hagi de venir presencialment”, afirma la coordinadora pedagògica de l’EOI. La directora, al seu torn, remarca que es manté el servei de secretaria presencial per a aquelles persones que no se’n surten amb la matriculació per internet.