Educació

La mobilització a Verges pel nou edifici no afluixa

300 persones volen una única seu per a l’institut escola, ara dividit i amb barracons

El curs va començar a l’institut escola de Verges amb una protesta de 300 persones, entre alumnes, famílies i personal docent, per reclamar la construcció d’un nou centre amb les instal·lacions unificades. La presidenta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), Diana Canals, va recordar que ara hi ha vora 700 metres entre la vella escola, construïda als anys seixanta , i els barracons, amb el problema afegit que entre tots dos espais hi ha el pas de la GI-634.

El director adjunt dels serveis territorials d’Ensenyament, Xavier Vilà, va assistir a l’acte reivindicatiu i va excusar que són coneixedors de la problemàtica, però que de moment no hi ha calendari per abordar-la, perquè és un dels 27 centres que a les comarques gironines encara funcionen amb mòduls provisionals i no hi ha partida prevista per a la seva construcció.

També de l’AFA, Irene Antolín va valorar les millores que s’estrenaran aquest any al vell edifici, com la reforma dels antics lavabos que estaven en molt mal estat, “amb embussos habituals que havia de solucionar el mateix personal docent” i en un estat tan precari que convidava els mateixos alumnes a no fer-los servir, com explicava fa pocs dies l’alcalde vergelità, Ignasi Sabater. Malgrat això, l’AFA vol mantenir les reivindicacions periòdiques perquè la promesa d’un nou centre, que s’arrossega des de fa vuit anys, no caigui en l’oblit. Han aplegat més de 2.000 signatures de suport i defensen el servei a 500 alumnes d’onze pobles petits de la rodalia, amb el suport dels batlles i la impossibilitat d’afrontar inversions en termes aliens, per a una desena. Verges ha cedit alguns espais municipals, però les mesures tampoc resolen el problema de fons de no disposar d’instal·lacions centralitzades i equipaments com ara una biblioteca, sales de mestres i espais per a un projecte educatiu cohesionat.

També al Baix Empordà hi ha reivindicacions de nous equipaments a l’escola de primària de Vall-llobrega, on famílies i el consistori esperen que Ensenyament despleguiels compromisos per posar fi als mòduls provisionals. I a Platja d’Aro, el municipi cedirà aviat el terreny i vol negociar el cofinançament per al nou edifici de l’escola Fanals, que fa anys que va obrir a tocar d’Els Estanys també amb barracons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA