L'Ajuntament fa pinya per salvar les dues línies de batxillerat a la Pineda

El ple aprova una moció conjunta que dóna suport al centre per mantenir l'oferta educativa

El director de l'IES la Pineda, Esteve Rovira, va prendre la paraula al ple per denunciar que la reducció «representaria una pèrdua de qualitat del batxillerat en una zona de Badalona amb una situació sociocultural complicada». Rovira, que va fer una defensa de la tasca que ha fet l'institut pels joves del barri de Sant Crist durant trenta anys, va argumentar la importància que l'oferta pública «arribi a tots els ciutadans, sobretot els més desafavorits» i va instar les forces polítiques «a defensar la continuïtat de la línia de batxillerat, com ho han fet les alcaldesses de Santa Coloma i l'Hospitalet». La intervenció del director va ser ben rebuda tant a la sala de plens com a l'exterior, on un centenars d'estudiants de la Pineda es manifestaven en contra de la supressió anunciada per la Generalitat. Els parlaments de les dues forces de l'oposició va anar en la mateixa línia i van demanar a l'alcalde que encapçalés el rebuig a la mesura. Carles Sagués (ICV-EUiA) va afegir que «l'única opció no ha de ser reduir l'oferta pública», mentre que Joan Fernández (PP) va demanar «valentia» al regidor d'Educació i a l'alcalde.

El regidor d'Educació, Josep Duran (PSC), va explicar que l'Ajuntament treballa «des del primer moment» i va afegir que hi ha marge perquè la preinscripció no comença fins al 10 de maig.

El text de la moció aprovada pel ple municipal demana al Departament d'Educació una moratòria d'un curs escolar per prendre la decisió més adequada sobre la distribució de la formació postobligatòria perquè es pugui fer en conformitat amb el projecte de zona educativa, que a hores d'ara està en fase d'elaboració. També demana, si és necessari, buscar el suport de la comunitat educativa de Badalona.

El PSC queda sol en la defensa de la pujada de l'IVA

El ple municipal va aprovar una moció que insta el govern central a deixar sense efecte la pujada dels tipus impositius de l'IVA prevista per al juliol. La moció va tirar endavant amb els vots favorables del PP i ICV-EUiA, que havien presentat el text, als quals es van afegir els de CiU i ERC. El portaveu socialista, Francesc Serrano, va quedar sol defensant la necessitat de la pujada. Moments abans, Xavier García Albiol (PP) havia instat l'alcalde que es posés «al costat dels badalonins més desafavorits en comptes de defensar els interessos del govern d'Espanya». Carles Sagués (ICV-EUiA) va explicar que el seu grup rebutja la «pujada indiscriminada de l'IVA», mentre que Mateu Chalmeta (ERC) va assegurar que la mesura «és un nyap que només soluciona la necessitat immediata de liquiditat». Ferran Falcó (CiU) va justificar el vot favorable del seu grup per «coherència política» amb la seva formació, però va rebutjar que aquesta mena de mocions es debatin al ple.

Debat sobre Coll i Pujol

Coll i Pujol no estarà inclòs a la petició per beneficiar-se de la llei de barris que presentarà l'ajuntament pels barris de Sant Crist i Sistrells. Les forces de l'equip de govern (PSC, CiU i ERC) van votar en contra d'una moció presentada pel PP i ICV-EUiA a proposta de l'Associació de Veïns de Coll i Pujol. Ferran Falcó (CiU) va explicar de manera detallada els motius pels quals no es podia incloure el barri del Coll i Pujol a la llei de barris i va acusar els grups de l'oposició d'«apuntar-se a un bombardeig» amb la moció. Falcó, que va assegurar que el govern era conscient de les mancances del barri, va defensar l'esmena de substitució presentada per l'equip de govern, que assegura que l'Ajuntament vetllarà perquè els grans projectes urbanístics públics i privats que s'han d'impulsar a l'entorn del Coll i Pujol –l'Illa Central, l'ARE de l'Estrella i el sector de Can Llamas– repercuteixin en la millora dels espais públics del barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona