Educació

Comença la preinscripció de batxillerat i d’FP de grau mitjà

L’alumnat de continuïtat de 4t d’ESO poden començar a fer els tràmits fins el 26 d’abril, mentre per a la resta es pot fer del 17 al 23 de maig

Aquest dimecres comença el període de preinscripció per als ensenyaments de batxillerat, així com per als de formació professional de grau mitjà per l’alumnat de continuïtat de 4t d’ESO, alumnat d’FP de grau bàsic i menors de 18 anys que estudiïn un Programa de Formació i Inserció (PFI), el CAM o que superin la prova d’accés. El procés es podrà fer fins el 26 d’abril. Per a la resta d’alumnat, la preinscripció es podrà realitzar entre el 17 i el 23 de maig.

Aquest any el departament d’Educació oferta en total 8.788 grups d’ensenyaments postobligatoris. Entre aquests grups hi ha de batxillerat, FP de grau mitjà i grau superior, ensenyaments artístics, ensenyaments esportius, itineraris formatius específics (IFE), programes de formació i inserció (PFI), FP bàsica, arts escèniques i cursos d’especialització.

Algunes novetats

El proper curs 2022-2023 hi haurà un nou centre públic específic d’FP, per donar sortida a les necessitats dels sectors professionals de la logística, l’Institut de Logística de Barcelona. El centre es posarà en marxa amb una oferta de 345 places, 165 de les quals són de nova creació.

Aquest pròxim curs també hi ha com a novetat el primer cicle de grau mitjà de Tècniques en dansa urbana en els ensenyaments de règim especial. I es creen nous perfils en auxiliar d’activitats esportives, en centres sanitaris, de confecció de pell; de preparació i comercialització de peix i marisc; i en cura d’Animals i Espais Verds. També es creen quatre nous cicles formatius de grau bàsic: d’Activitats domèstiques i neteja d’edificis; Reforma d’edificis; Cuina i restauració; i Indústries alimentàries.

El curs que ve hi haurà 1 centre nou que impartirà la doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i/o artístics en tres anys –i seran un total de 16 centres a Catalunya-. Serà a l’Institut Joan Oró de Lleida, amb oferta de batxillerat de Ciències i tecnologia, i d’Humanitats i ciències socials; i oferta d’FP de Futbol i de Salvament i socorrisme. També al batxillerat, s’implantarà en fase pilot la modalitat de batxillerat general prevista a la nova normativa de currículum en un total de 13 instituts públics d’arreu de Catalunya.

Pel que fa a l’Institut Obert de Catalunya (IOC), el proper curs ofertarà 21 cicles d’FP: cinc de grau mitjà, 13 de grau superior i tres cursos d’especialització en FP; així com les modalitats de batxillerat.

La preinscripció serà totalment electrònica. En el cas de batxillerat, tenen prioritat els alumnes que hagin estudiat la secundària en un centre adscrit –situació que no s’aplica en el cas de la modalitat d’arts-.

Pel que fa a l ’FP , les sol·licituds de preinscripció s’ordenen segons els processos determinats i les diferents vies d’accés als cicles, i dins de cada via d’accés segons el criteri de prioritat de la qualificació mitjana dels estudis, del curs o de la prova d’accés de cada alumne. A més, s’atorga un número a cada sol·licitud de forma aleatòria. Aquest número s’utilitza en cas d’empat.

La preinscripció per als cicle de grau superior i d’arts plàstiques i disseny es farà entre el 25 i el 31 de maig.

Tota la informació dels diferents ensenyaments es pot consultar al portal preinscripcio.gencat.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA