Educació

Cambray diu que faria les coses “diferents” veient el conflicte generat

El conseller celebra que s’hagi “posat fi”

Alerta que la resta de reclamacions es calendaritzaran segons les disponibilitats pressupostàries

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha reconegut que veient el conflicte generat des de l’anunci de l’avançament del curs escolar, faria les coses “diferents”. Tot i això, ha defensat la mesura anunciada i ha assegurat que “ha vingut per quedar-s’hi”. En declaracions a RAC1, ha considerat que l’acord assolit aquest dijous amb els sindicats és històric i “posa fi” al conflicte dels darrers mesos. També s’ha mostrat convençut que s’assoliran més acords en el futur però ha alertat els sindicats que la resta de reivindicacions s’hauran de calendaritzar segons les disponibilitats pressupostàries. D’altra banda, ha dit que la recuperació de la sisena hora és un dels reptes del Departament i que es recuperarà quan es pugui.

El conseller ha explicat que ha treballat amb el president del govern, Pere Aragonès, i amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per tal de poder destinar els 170 milions necessaris per contractar 3.500 professionals i reduir l’hora lectiva tant a primària com a secundària a partir del gener del 2023. Ha detallat que a finals de juliol ja tenia bones expectatives i que es va continuar treballant durant l’agost però que fins a aquest dilluns no va tenir la confirmació que la mesura es podia tirar endavant.

Cambray ha recordat que el curs passat va ser “difícil”, amb la convocatòria de nou vagues i amb moments “que no han estat gens fàcils”. Entre aquests, ha afirmat que el pitjor va ser la protesta que va impedir que se celebrés un acte al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB).

Ha assegurat que el conflicte no beneficia ningú i ha insistit que ell mai l’ha volgut. Ha afegit que, veient tot el que ha passat, fa “tota l’autocrítica que cal”. En aquest sentit, ha defensat les mesures impulsades però ha afirmat que és “molt possible” que amb la perspectiva d’ara es fessin les coses d’una altra manera.

Amb tot, ha manifestat que el sistema està preparat per començar el curs dilluns vinent i que, un cop passat, es parlarà amb tothom per introduir les millores que calguin de cara al curs següent.

Recuperar la sisena hora

D’altra banda, el conseller s’ha mostrat partidari de recuperar la sisena hora per als alumnes de l’escola pública. En aquest sentit, ha dit que s’estudiaran futures disponibilitats pressupostàries per veure “quan és possible incorporar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona