Tiana té la intenció d'obrir en un futur una aula per a infants de 2 anys a l'escola bressol

L'Ajuntament creu que és una franja d'edat que també té demanda de places

«El model de set aules per escola bressol s'ha demostrat que és bo i funciona», va dir ahir l'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent). La seva intenció és obrir, en un futur, una aula de 2 a 3 anys (ara n'hi ha dues), ja que, segons va assegurar, és una de les franges d'edat, juntament amb la d'1 a 2 anys, que té un major nombre de sol·licituds. «Els dos anys són també un punt d'entrada», va dir Muñoz, el qual va advertir, però, que la modificació d'aules en cap cas es faria en aquest mandat.

Muñoz va aprofitar per reafirmar el model de distribució de places del seu govern (1 per a infants de 4 a 12 mesos; 3 per a infants d'1 a 1 i 2 per a infants de 2 a 3). L'alcalde va basar els seus arguments en la demanda que té aquest equipament públic des de fa tres anys i que requereix més places d'1 a 2 anys que no pas de 4 a 12 mesos. «A 0 anys la necessitat és forçada», va dir. «Es pot comprovar de manera objectiva, en aquests dos anys, que la programació d'aquest equip de govern és la correcta», va afegir Muñoz. I continuà: «És incomprensible l'opció d'altres grups per canviar el sistema», fent al·lusió a les crítiques que des del PSC i ERC es fan del repartiment d'aules.

Aquest any hi ha hagut 71 sol·licituds en total per als tres cursos. L'Ajuntament ha ofert 8 places de 4 a 12 mesos, de les quals 4 han quedat en llista d'espera. En el cas del grup d'1 a 2 anys la demanda ha estat molt més superior a l'oferta (s'oferien 31 places i s'han rebut 47 preinscripcions), quedant-ne 16 a l'espera d'alguna baixa. Pel que fa a les places de 2 a 3 anys, aquest curs no se n'han pogut oferir (les 40 que hi havia les ocupen nens procedents del curs anterior).

El Més Petit de Tots

L'escola bressol municipal de Tiana es va inaugurar poc temps abans de les eleccions municipals del 2007, però encara no té nom. L'Ajuntament, amb el consens de tots els grups polítics, ha decidit batejar l'equipament amb el nom d'El Més Petit de Tots, el nom d'una de les narracions de la il·lustradora tan vinculada amb Tiana, Lola Anglada. El significat del personatge d'aquest conte simbolitza l'esperit col·lectiu del poble de Catalunya en defensa de la democràcia, de la identitat i de les seves institucions. El més petit de tots va ser un encàrrec que se li va fer a Anglada durant la Guerra Civil espanyola. El bateig de l'escola arriba el mateix any del 25è aniversari de la mort de l'escriptora. «És un dels homenatges que li farem», va dir l'alcalde. La festa del bateig serà el divendres 3 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES