Una setmana de cada color

Gairebé 40 nens i nenes participen en la segona edició del programa «Minuts d'estiu», que dóna suport a les famílies de Castellvell que treballen a l'agost i volen tenir els fills ocupats i vigilats

La setmana és de color groc. Almenys per als nens i nenes que participen al programa Minuts d'estiu, una iniciativa que ha engegat per segon any consecutiu l'Ajuntament de Castellvell del Camp i que dóna continuïtat al Minuts menuts que durant el curs es fa a la llar d'infants municipal Els Eixerits. Ahir van embrutar-se mans i peus per fer un mural amb pintura i avui aprendran a cuinar aliments com ara el plàtan, el meló i el flam, perquè de dilluns a divendres tot gira al voltant del color. Aquest és el fil conductor de les activitats que realitzen nens i nenes d'entre 0 i 6 anys els matins d'agost. L'objectiu és que cada setmana, a través d'un color diferent i activitats com ara tallers de manualitats, jocs tradicionals, sessions de cinema, teatre, rondallaires i remullades a la piscina, aprenguin nous conceptes i també a relacionar-se entre ells.

El programa, que repeteix edició atesa l'alta demanda de sol·licituds de l'any passat, vol trobar una solució a un problema amb el qual es troben moltes famílies durant el període d'estiu. Pares i mares que treballen i que no tenen una altra alternativa poden portar els fills a la guarderia. Així s'asseguren que, a banda d'estar vigilats, també s'ho passaran bé, segons explicava la coordinadora de la iniciativa, Àngels Jiménez. A més, la demanda és significativa: ara hi ha gairebé una quarantena de nens i nenes inscrits i sis monitors que en tenen cura, però, tot i això, la matriculació es pot fer per setmanes en funció de les necessitats de cadascú i també hi ha places lliures que es poden ocupar per dies. Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol ajudar les famílies a fer més fàcil la conciliació de la vida personal, laboral i familiar. Segons la regidora de Política Social i Família, Rosa Mercadé, cal que el programa «tingui la capacitat d'adaptar-se a la demanda de les famílies durant les diferents èpoques de l'any. Ara no té sentit obrir de 17 a 20 h» i, per això, «hem optat per una fórmula intermèdia, que ha estat ben acollida per les famílies».

El preu de la inscripció al Minuts d'estiu per als infants de 0 a 3 anys és el mateix que per al programa Minuts menuts, d'un euro per hora, mentre que per a la resta és d'1,5 euros. Mitjançant el web municipal www.castellvelldelcamp.cat, es pot fer el seguiment de totes les activitats.

A Reus, matí i tarda

n.r.

Castellvell del Camp va ser pioner del programa Minuts menuts, que ja s'ha estès a més municipis com ara Reus, el Vendrell o Vila-rodona, i no tots tanquen per vacances a l'estiu. A Reus les famílies hi poden portar els fills en horari de matí i tarda (de10.30 a 13 h i de 17 a 19.30 h) tot l'agost, mentre que a Vila-rodona, tot i que ara ja estan en període de descans, a les tardes del mes de juliol, unes cinc famílies van fer ús del servei, i els nens i nenes van realitzar diferents activitats, les quals es complementaven amb les que podien desenvolupar als matins a la llar d'infants. On el programa Minuts menuts no ha donat opcions a les famílies durant els mesos d'estiu és al Vendrell, que va tancar al juny i no tornarà a obrir fins al setembre.



societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva