Societat

societat

Troben dos nous gens implicats en l’Alzheimer

Investigadors de la Fundació ACE i l’Institut Català de Neurociències Aplicades han descobert dos nous gens, un de relacionat amb el colesterol i l’altre amb les neurones, que estan implicats en la malaltia de l’Alzheimer. Els resultats d’aquest estudi, que ha estat finançat per La Caixa, Grifols, la mateixa Fundació ACE i l’Institut de Salut Carles III, ha de permetre, segons han explicat els investigadors, desenvolupar noves estratègies per combatre la malaltia. Els resultats han estat publicats a la revista Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association.

El treball, que forma part del projecte GR@ACE (Genomic Research At Fundació ACE), ha analitzat el genoma de 12.368 persones, 6.063 amb Alzheimer, la qual cosa ha permès d’identificar tres categories de gens implicats en la malaltia. Així, els resultats d’aquesta categorització han contribuït a palesar la relació del sistema immune amb tots els grups de mostres d’Alzheimer i la presència destacada dels processos vasculars com a factors causals de la malaltia.

El cap de recerca de la Fundació ACE i investigador principal del projecte, Agustín Ruiz, ha explicat que, tot i que encara cal fer nous estudis per corroborar-ho, “tot fa pensar que els nous gens podrien estar relacionats amb l’enzim que sintetitza el colesterol i amb el procés de mort neuronal, respectivament”.

Des de l’any 2004, la Fundació ACE ha estat implicada en el descobriment de 25 dels 55 gens coneguts d’Alzheimer fins ara. En aquest sentit, la investigadora de genòmica Sonia Moreno, autora principal d’aquest estudi, ha volgut remarcar que “la genètica demostra tot el que encara ens queda per aprendre d’aquesta malaltia però també que som en el camí correcte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia