Societat

El xef Raül Balam presenta la guia dels ‘bons’ restaurants

En el marc del desè aniversari de Restaurants contra la Fam

La campanya recull fons per a Acció contra la Fam

Cada client que demana cebiche, déntol i pinya al restaurant Blanc de l’hotel Mandarín Oriental, del passeig de Gràcia de Barcelona, col·labora amb un tant per cent del preu del plat amb l’ONG Acció contra la Fam. Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, xef del Blanc i de Moments (dues estrelles Michelin) és un dels que de fa anys col·labora amb Restaurants contra la Fam, que ajuden aquesta entitat que lluita per posar fi a la fam dels nens al món.

“Vaig triar aquest plat perquè és un dels que té més sortida i, a més, és fred; per tant, com que no fem servir el foc per elaborar-lo, també és més sostenible”, va explicar ahir Balam. Per tant, cada dia són moltes les persones que en demanar aquest plat no només disfruten d’un sabor únic, sinó que col·laboren en una causa justa. A la carta s’explicita que aquest és un plat solidari i també els cambrers s’encarreguen d’explicar-ho als comensals.

Coincidint amb el desè aniversari de la campanya Restaurants per la Fam, Acció contra la Fam ha fet una guia dels bons restaurants, dels restaurants que col·laboren amb ells i que donen un tant per cent d’un dels seus plats a la causa. Així, tothom que es connecti al web d’aquesta ONG pot saber si l’establiment triat, a més de tenir una bona cuina, té un bon cor. A Catalunya n’hi ha més de 300 i a l’Estat, 1.500. En deu anys han estat més de 8.000 els restaurants bons i bons. No en va, que 50 milions de nens al món passin gana no deixa indiferent.

Capital de l’alimentació sostenible

Barcelona ha estat escollida perquè sigui el 2020 la capital mundial de l’alimentació sostenible. Ho va anunciar ahir David Llistar, el director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, que, a més de felicitar la ciutat per aquesta fita, va assegurar que és una “excusa boníssima per canviar la política alimentària”. Promoure una dieta saludable, plantejar una alimentació sostenible com una oportunitat per al comerç de proximitat i la pagesia, i remarcar el vincle entre els canvis en la dieta i la lluita contra el canvi climàtic són els tres eixos que va proposar la candidatura barcelonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa