Societat

La plataforma de Font de la Pólvora critica que no pugui parlar en el ple de Girona de desembre

El consistori ho posposa al gener per un tema de terminis, però l’entitat hi veu motius polítics

Avisen que duran el cas al defensor i al Síndic de Greuges

La Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora ha criticat que l’Ajuntament de Girona els hagi denegat la petició de participació en el ple de desembre per defensar una moció ciutadana sobre els talls de llum al barri. Tot i que el consistori ha basat la seva argumentació en el compliment dels terminis de la normativa i assegura que podran participar en el del gener, la plataforma considera que darrere hi ha “motivacions polítiques de l’equip de govern municipal a l’hora de gestionar i privar interessadament el dret de participança de les entitats” en el ple.

L’entitat, que avisa que si no poden participar en el ple de desembre duran el cas al defensor del ciutadà de Girona i al Síndic de Greuges “per denunciar la privació del dret a la participança d’entitats”, demana al consistori gironí que s’ho repensi i “entengui la conveniència de debatre la problemàtica dels talls de llum en sessió plenària abans de l’inici del període hivernal”.

Cronologia

La plataforma, que vol exposar la seva petició que es millori la xarxa elèctrica i es posin com a mesura urgent generadors al barri, explica que va fer una primera sol·licitud per participar en el ple l’11 de novembre. Com que al cap d’uns dies se’ls va respondre que no estaven al Registre Municipal d’Entitats, el dia 21 van trametre un nou document per formalitzar la petició amb l’Associació Khetanipe actuant com a representant de la plataforma. Destaquen que no entenen que se’ls hagi desestimat per estar fora de termini quan la segona petició es va fer 18 dies abans del ple –que serà dilluns que ve, 9 de desembre– i el termini marcat pel ROM és de 15 dies. “Entenem que respon més a motius polítics que administratius”, subratllen.

Arguments del govern

Des del govern de Girona, però, subratllen que el reglament orgànic municipal (ROM) quan parla de 15 dies es refereix a 15 dies hàbils, i no a 15 dies naturals, i que, per tant, la petició no es va fer amb prou antelació per participar en el ple de desembre. “Els terminis per temes de presentació d’acords de ple són clars i iguals per a tothom, també en el cas de mocions ciutadanes”, van assenyalar fonts municipals, que van destacar que “en cap cas” se’ls ha dit que no puguin presentar la moció, sinó que ha quedat per al ple del gener. També van remarcar que el reglament és “igual per a totes les entitats” i que no hi ha cap motivació política al darrere.

La plataforma, que ha incrementat la lluita per les seves reivindicacions arran d’una assemblea que va fer el 7 de novembre, ha transmès la seva queixa també a tots els grups municipals i els ha demanat que es pronunciïn sobre aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia