Educació

Mobilització escolar, veïnal i política per l’escola Balandrau

Una dotzena d’entitats acorden organitzar accions conjuntes perquè no es tanqui l’únic grup de P3 que hi ha

Guanyem i el PSC duran el tema al ple de Girona i En Comú Podem, al Parlament

L’assemblea oberta convocada ahir al vespre per l’AMPA de l’escola Balandrau de Girona va servir perquè una dotzena d’entitats escolars, veïnals i polítiques mostressin el seu suport a la comunitat educativa del centre per la possibilitat que s’elimini el curs que ve l’únic grup de P3 que hi ha i van decidir organitzar accions conjuntes. Són conscients que tenen poc temps perquè calculen que la decisió final del Departament d’Educació serà a mitjan gener.

La intenció no és només anar en contra d’una mesura que pot acabar suposant el tancament de l’escola Balandrau, oberta ara fa nou anys, sinó, segons la majoria d’intervencions que hi va haver, reclamar que no es tanqui cap grup de P3 a la ciutat i s’aprofiti el descens de la natalitat per abaixar les ràtios. En aquest sentit, va quedar palès el suport també als altres dos possibles centres afectats, les escoles Montfalgars i Marta Mata, que podrien passar de dos grups a un.

En l’assemblea, hi van prendre part representants de les associacions de veïns de Santa Eugènia –barri doblement afectat: per la Balandrau i per la Montfalgars– i de Sant Narcís; de les famílies de les escoles Balandrau, Montfalgars, Marta Mata i Bosc de la Pabordia, de l’institut Xifra i de l’escola bressol El Tren; del sindicat Ustec, i dels partits polítics En Comú Podem, Guanyem, el PSC i JxCat.

A més d’iniciar una recollida de firmes, entre els compromisos que s’hi van adquirir destaca el d’un membre del Consell Municipal d’Educació de dur-hi el tema per intentar que s’hi aprovi una resolució unànime que pressioni la Generalitat. A més, regidors de Guanyem i el PSC van anunciar que presentaran una moció per al ple del 17 de gener perquè el consistori prengui una posició ferma en defensa de l’escola. En Comú Podem també va dir que durà el tema al Parlament amb una proposta de resolució.

Manifest per unanimitat

D’altra banda, en l’assemblea es va aprovar per unanimitat el manifest Ni P3 ni l’escola es toca, en què se subratlla que la Balandrau és “l’escola amb més demandes de preinscripció de la ciutat” i que és en “una zona de creixement”. També es remarca el “projecte diferent i singular” de l’escola –que forma part del projecte Escola Nova 21– i es defensa “el dret a poder tenir tots els fills al mateix centre”. En aquest sentit, es va dir que hi ha 11 germans d’alumnes que han d’iniciar P3 el curs que ve.

CCOO aposta per abaixar la ràtio dels grups de P3

N.A

El sindicat de CCOO s’ha mostrat contrari al tancament d’un grup de P3 a les escoles Balandrau, Montfalgars i Marta Mata, respectivament, i demana a Educació que aprofiti el descens de natalitat per reduir ràtios. Segons CCOO, aquesta mesura permetria “una imprescindible i necessària millora en l’atenció educativa de la diversitat”. El sindicat, present a la comissió de planificació escolar del CEM, afirma que aquest curs no hi hagut cap reunió per planificar el pròxim i denuncia la manca de voluntat d’Educació i l’Ajuntament per promoure la participació i el consens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia