Societat

Assessorament personalitzat als veïns de Font de la Pólvora

L’Ajuntament de Girona ha contractat dos professionals que aniran pis per pis per resoldre dubtes i que oferiran informació sobre eficiència energètica

Ajudaran els que vulguin regularitzar els contractes

Ampliació de les mesures per posar fi als talls de llum que es produeixen a la Font de la Pólvora de Girona. Una de les últimes novetats és que des de l’Ajuntament s’han contractat, temporalment, dos professionals que oferiran un assessorament personalitzat als ciutadans del barri. La seva tasca començarà, molt probablement, la setmana vinent. Segons va explicar ahir la regidora de Drets Socials del consistori, Núria Pi, la intenció és que “vagin pis per pis” i donin als seus inquilins “informació sobre eficiència energètica”. En aquells casos que els veïns i veïnes de la Font de la Pólvora vulguin, també se’ls requerirà quants electrodomèstics tenen a casa i la potència energètica que tenen contractada. Així, se’ls podrà especificar si aquesta potència és l’adequada en funció dels aparells que hi ha al domicili.

Pi va parlar d’aquesta iniciativa en una reunió que va mantenir ahir amb tres representants veïnals, membres de la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora. I és que, més enllà de les obres que van començar al desembre per sectoritzar el consum elèctric per blocs, els veïns volien conèixer la intervenció prevista en l’àmbit social. Els nous professionals contractats, de fet, també recolliran els dubtes que puguin tenir els ciutadans i ajudaran a fer els tràmits a aquells que pretenguin regularitzar o posar al dia el seu contracte amb la companyia elèctrica Endesa. En declaracions a l’ACN, fonts de l’empresa van assegurar que l’origen dels talls de llum a la Font de la Pólvora són les sobrecàrregues a la xarxa a causa de connexions fraudulentes. Diversos veïns, en canvi, afirmen que la xarxa elèctrica és dels anys seixanta o setanta, que des d’aleshores no s’hi ha fet res i que, per tant, és obsoleta.

Pi va recordar ahir que l’Ajuntament continua assumint el cost dels comptadors d’aquells veïns que demostrin una situació de vulnerabilitat. Una altra acció és que es faran xerrades a la Font de la Pólvora sobre eficiència energètica. El consistori plantejava realitzar-les per comunitats de veïns, si bé la plataforma proposa que sigui per carrers. A banda, l’Ajuntament prepara la segona fase del pla pilot engegat amb Endesa al desembre. S’ha materialitzat ja al carrer Mimosa; s’ampliarà a l’Avellaner i es continuarà després al Castanyer i al Roura. La novetat és que a la via pública s’instal·la una caixa de fusibles corresponent a cada edifici, de manera que, si hi ha una sobrecàrrega a la xarxa del bloc, només salta la llum d’aquell en concret, i s’evita així que també quedi a les fosques el carrer o un sector sencer del barri. Si aquesta actuació no funciona, des de l’Ajuntament no es descarta finalment el blindatge dels comptadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró