Societat

El temporal de vent i neu anirà en augment avui

Demanen precaució a les carreteres on es podrien acumular gruixos de neu i evitar activitats al front marítim

El temporal Glòria, que afectarà Catalunya fins dijous, portarà vent, neu, fort onatge i pluja. Avui està previst que la cota de neu baixi dels 200 metres a les comarques del nord-est i a l’extrem sud de Catalunya. La subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca, va demanar ahir “precaució” en la conducció a les carreteres que poden resultar més afectades per la neu i va destacar la possibilitat que s’acumulin gruixos al nord-est i a les comarques d’Osona, a l’interior de la Selva i al Moianès. Puigbarraca va avançar que hi podria haver restriccions als vehicles pesants en algunes vies si la neu comença a agafar. De bon matí, podria començar a nevar a les comarques del Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, el Baix Empordà i el Gironès, mentre que de cara a la tarda la neu pujaria de cota i es podria estendre més a l’interior i arribar a Osona, el Moianès, la Garrotxa i el Ripollès. Entre les carreteres que podrien quedar afectades, hi ha la C-25 i la C-17.

També hi ha previst un fort temporal marítim, amb onades que podrien superar els cinc metres arran de sorra i que podrien arribar fins als vuit metres. El temporal de vent, molt fort i sostingut, continuarà afectant especialment la franja litoral i prelitoral, sobretot les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona. Protecció Civil va demanar ahir evitar activitats al front marítim, així com en espais amb arbres, parcs i jardins a les ciutats, i va anunciar que mantindrà activats en fase d’alerta els plans Neucat, Ventcat i Inuncat, per previsió de pluges sostingudes i abundants a partir de dimarts, especialment a les comarques de l’extrem nord-est i a les comarques interiors de la Catalunya central i les de l’extrem sud, a més de la neu, que podria seguir precipitant a les cotes altes de la Catalunya central i l’extrem sud, així com al Pirineu i al Prepirineu. Dimecres, les precipitacions aniran baixant d’intensitat al sud, però es mantindran fortes a les comarques del nord.

LA XIFRA

200
metres
és la cota a la qual podrien arribar les nevades a les comarques del nord-est i a l’extrem sud de Catalunya.

Una ferida per la caiguda d’una palmera a Mataró

El temporal de vent va afectar ahir sobretot les comarques del Vallès i el Maresme. Una dona va resultar ferida lleument al passeig marítim de Mataró quan va caure una palmera a sobre del seu vehicle, que estava aparcat. A dins del cotxe hi havia quatre persones. També va caure una palmera a la via del tren i va tallar durant una estona la circulació per una via entre Mataró i Arenys. El Sistema d’Emergències Mèdiques va haver d’atendre a Mataró un motorista que va caure a causa del fort vent i va resultar ferit. Va ser traslladat a l’hospital de Mataró.

Els bombers van atendre fins a 400 serveis a Catalunya des de les nou del matí fins a les vuit del vespre, i 98 van ser a Mataró. La majoria dels serveis que han atès els bombers han consistit a retirar i assegurar elements no estructurals, fer sanejaments de façanes, netejar la calçada d’objectes caiguts i retirar mobiliari urbà malmès amb perill de caiguda. El telèfon d’emergències 112 va rebre fins a les 20.30 hores 769 trucades, que van suposar 526 incidències, de les quals 290 van ser al Maresme.

Les ratxes de vent van vorejar els 100 km/h en punts del Maresme, amb registres com ara els 102 km/h al port de Mataró, els 92 km/h d’Arenys de Mar, els 90 km/h a Canet de Mar i els 82 km/h de Pineda de Mar. El fort vent i l’onatge van fer tancar l’accés al braç del port de Mataró, el pont del Petroli de Badalona, l’accés a l’escullera del port de Tarragona i els parcs i jardins de la ciutat de Barcelona, entre altres instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia