Salut

TERÀPIES. Entitat de recerca

Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) / Institut Germans Trias i Pujol (IGTP) / Hospital Germans Trias i Pujol

Projecte: Desenvolupament de proteïnes de fusió Fc contra el SARS-CoV-2.

Investigador: Julià Blanco.

Descripció: Estratègia per bloquejar una proteïna viral clau en la infecció (la proteïna S) amb l’objectiu d’impedir l’entrada del SARS-CoV-2 a les cèl·lules humanes. La proteïna S del SARS-CoV-2 és la principal proteïna vírica externa, i permet l’entrada del virus a les cèl·lules diana mitjançant la unió a la proteïna ACE2 de la superfície cel·lular.

Impacte esperat: Aquesta estratègia terapèutica es basa en la utilització d’unes proteïnes derivades de la proteïna ACE2 humana i combinades amb anticossos. Aquestes proteïnes s’uniran a la proteïna S de les partícules virals, les capturaran i evitaran la infecció. Aquest tipus de teràpies tenen l’avantatge que poden ser útils contra diferents coronavirus.

L’IrsiCaixa és centre Cerca i fundació privada de la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa. L’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) és un centre Cerca associat a l’hospital Germans Trias i Pujol (HUGTP) i forma part del campus biomèdic de Can Ruti. L’hospital Germans Trias és un centre gestionat per l’Institut Català de la Salut, empresa pública de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.