Salut

Coronavirus

Madrid presenta la documentació per demanar el pas a la fase II

La conselleria de Sanitat destaca les “millores assistencials” implantades durant la crisi sanitària

També ressalta els “reforços professionals” i la “consolidació del sistema de detecció de casos”

La Comunitat de Madrid ha presentat aquest dilluns al ministeri de Sanitat la documentació per demanar el pas a la fase II de la desescalada el proper dilluns 8 de juny, segons han confirmat a Efe fonts de la conselleria de Sanitat.

Les mateixes fonts han indicat que a la documentació han ressaltat les “millores assistencials” durant la crisi sanitària del coronavirus a la Comunitat, així com els “reforços professionals” i la “consolidació del sistema de detecció de casos”.

Respecte dels reforç de professionals, la conselleria es remeten als contractes dels 10.100 sanitaris incorporats durant la pandèmia del coronavirus, que es “prorroguen a mesura que finalitzen”. D’aquests 10.100 contractes, 258 estaven destinats a reforçar l’Atenció Primària i es mantenen. A més, s’hi afegeixen 308 de substitucions d’incapacitat temporal, més 270 a residents als quals s’ha ofert la seva incorporació a partir de l’1 de juny, que sumen un total de 836 professionals.

El reforç de personal a l’Atenció Primària té un paper rellevant a la desescalada en ser els encarregats d’identificar els contactes estrets de contagiats amb coronavirus i fer’ls-hi un seguiment diari.

La Comunitat de Madrid, les zones urbanes de Castella i Lleó, l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida són les úniques zones de l’Estat que continuen a la segona etapa del desconfinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia