Ciència

Societat

L’oncòleg Josep Tabernero, premi de recerca de Catalunya

El director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del servei d’oncologia de l’hospital Vall d’Hebron, Josep Tabernero, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Recerca de Catalunya corresponent al 2019. El guardó, instituït fa 30 anys per la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, està dotat amb 40.000 euros i reconeix, segons el jurat, que Tabernero “s’ha convertit en un dels investigadors més rellevants i amb més contribucions internacionals a la investigació oncològica, especialment en el camp dels tumors gastrointestinals i les teràpies moleculars”.

Pel que fa a la resta de categories, el premi d’investigació al talent jove ha recaigut en Sílvia Osuna, professora Icrea a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi. Osuna està especialitzada en l’estudi dels processos bioquímics relacionats amb la catàlisi enzimàtica i el desenvolupament de simulacions i eines computacionals per al disseny de nous enzims d’interès per a la indústria farmacèutica. En l’apartat de comunicació científica, el premi ha estat per a l’Associació Catalana de Comunicació Científica, mentre que la distinció de mecenatge científic ha reconegut la Fundació Científica de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Finalment, el guardó al partenariat públic en R+D ha estat per al Ricoh Additive Manufacturing Centre (RicohCIM UPC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia