Educació

Famílies de nens malalts dubten si dur-los a classe

Famílies que tenen fills amb malalties cròniques i complexes dubten sobre si dur-los a classe a partir del setembre, ja que consideren que no es donaran les mesures de seguretat suficients i els centres educatius continuaran sense la infermera escolar. Així ho ha explicat a l’Agència EFE Ana Ibáñez, membre de l’Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar (Acise), una entitat que agrupa famílies d’infants amb malalties com ara diabetis, espina bífida, epilèpsia refractària, obstrucció laríngia i cardiopaties congènites, entre d’altres. 

Ibáñez denuncia que per al Departament d’Educació els alumnes malalts “són invisibles i no existeixen”, ja que “no se’ls tracta com a col·lectiu de risc, quan ho són”. Per evitar exposar-se a la Covid-19, Ibáñez apunta com a solució l’escolarització domiciliària, però alerta que no es resol de manera automàtica, sinó que poden passar diversos mesos abans de concedir-la.

La infermera escolar, reivindicada des de fa temps per les famílies i pel sindicat Satse, és “molt necessària en qualsevol circumstància i imprescindible” el curs vinent, que s’ha plantejat de manera presencial. La seva inexistència obliga els docents a controlar alumnes amb malalties cròniques i les mares a desplaçar-se als centres per atendre’ls, fet que les obliga en molts casos a deixar de treballar, segons lamenta Ibáñez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia