Salut

Malalts acompanyats en el final de les seves vides

El programa per a l’atenció integral a persones amb malalties avançades de la Fundació la Caixa ha ofert atenció a 3.240 pacients i 4.216 familiars a Girona des que es va posar en marxa el 2009. El programa, emmarcat en l’estratègia de cures pal·liatives del Sistema Nacional de Salud, s’implementa a través d’una xarxa d’equips d’atenció psicosocial (EAPS) distribuïts per tot l’Estat espanyol i proporciona als malats i familiars una atenció càlida i personalitzada que complementa la tasca de les unitats de cures pal·liatives en hospitals i domicilis. Amb aquest programa, els pacients milloren en les dimensions psicològica, social i espiritual. Segons l’avaluació científica, l’atenció millora en el 90 per cent els símptomes provocats per la malaltia i que perjudiquen l’estat anímic i psicològic dels malalts atesos. L’estudi revela que el 92 per cent dels malalts qualifiquen d’excel·lent o molt bona l’atenció rebuda i gairebé el 90 per cent asseguren que han pogut resoldre temes difícils (la majoria, de comunicació i relació amb la família i l’entorn) gràcies a aquest suport.

El programa d’atenció als malalts, que a Catalunya compta amb 230 professionals i 1.000 voluntaris, ha continuat durant la pandèmia i ha atès 288 persones al final de la seva vida (amb Covid-19 o amb altres patologies) i 407 familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia