Societat

Una plataforma recorre la història i el present de deu barris de Girona

La Universitat de Girona acaba de posar en marxa la plataforma digital Itinerari pels barris de Girona , que permet conèixer la història i el present de deu barris de la ciutat a través de vuit itineraris. La plataforma, accessible des de qualsevol classe d’aparell digital, permet recórrer i experimentar de manera virtual i física indrets, carrers, places i moments dels barris, així com escoltar la veu de personatges representatius de cadascun. El projecte inclou vuit itineraris: Font de la Pólvora, Germans Sàbat, Montjuïc, Pont Major, Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla, Torre Gironella i les Pedreres, Sant Narcís, i Vila-roja. De cadascun hi ha quatre apartats: història, esdeveniments, itinerari i mapa, i entrevistes. A banda de poder realitzar els itineraris de manera virtual, està previst poder-los fer en un futur pròxim de manera presencial, amb la participació, si s’escau, del teixit associatiu veïnal.

El treball, dirigit per Lluís Costa i en què han participat 40 alumnes del grau de comunicació cultural, té el suport de l’Ajuntament, la Generalitat, El Celler de Can Roca, Bonart i la Fundació Lluís Coromina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia