Societat

El sector del taxi alerta que està en “fallida tècnica” i anuncia mobilitzacions

Els col·lectius més representatius de l’AMB es queixen d’haver estat “abandonats” per les administracions

Demanen mesures per garantir la supervivència del taxi com a servei públic

Sis agrupacions de taxistes han alertat aquest dimarts que el sector està en “fallida tècnica” i han anunciat mobilitzacions.

En un comunicat conjunt, Stac, Elite Taxi, ATC, Anget Taxi, Pak Taxi i T.L.U. criden a fer una marxa lenta de l’avinguda Maria Cristina de Barcelona al passeig de Gràcia el dilluns 26 d’octubre a les nou del matí, seguida d’una concentració a dos quarts d’onze davant la Delegació del govern, on els taxistes proposen fer una assemblea per decidir accions futures.

Les entitats lamenten que els taxistes estan “abandonats” per les administracions i reclamen, entre d’altres, una moratòria “immediata” de tots els préstecs vinculats a l’explotació i ajuts directes per “evitar la ruïna de milers de companys”.

Consideren que hi ha un gran volum de taxistes en situació d’emergència “extrema” i alerten que tots els ajuts que tenen “no són més que préstecs”, atès que “difícilment es podran justificar” els criteris que exigeixen les mútues.

A banda de la moratòria i dels ajuts directes, també demanen facilitar l’accés a la prestació i la justificació; mesures excepcionals que garanteixin la supervivència del taxi com a servei públic, i obrir “amb caràcter urgent” una via de diàleg amb el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia