Societat

Més fruita, menjar fresc i comerç de proximitat

Un estudi de la Generalitat mostra un canvi d’hàbits durant la pandèmia

La pandèmia de la Covid-19 ha motivat una sèrie de canvis en els hàbits d’alimentació dels catalans, que durant aquest període han incrementat el consum de fruita i productes frescos i també han optat per comerços de proximitat. Així ho posa de manifest un estudi elaborat pel Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (Creda), vinculat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a petició de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, segons el qual tots aquests canvis d’hàbit han arribat per quedar-se.

L’estudi va ser presentat ahir per la responsable d’aquest departament, la consellera Teresa Jordà. S’ha elaborat amb dades extretes de 501 enquestats a Catalunya i 702 a la resta de l’Estat. Segons aquestes dades, el 23% dels catalans (19,8% a la resta de l’Estat) han augmentat bastant o molt la despesa en la compra d’aliments, encara que no quantifiquen l’augment domèstic. Un 4,8% han augmentat la compra a botigues de barri. També ha disminuït un 20% la freqüència de compra i un 77% diuen que van a comprar un cop a la setmana o menys. En consonància, ha crescut un 16,6% l’emmagatzematge dels aliments a les llars.

Tot i la valoració positiva de les dades, l’estudi també mostra que ha crescut un 16,6% el consum de precuinats, un 13,6% el de dolços i xocolata, un 12% el d’aliments congelats, un 10,8% el d’ous i un 10,2% el de pizzes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]