Salut

Brot amb 26 positius a la Fundació MAP de Ripoll

La majoria són residents i tots tenen símptomes lleus o són asimptomàtics

La Fundació MAP de Ripoll, dedicada a persones amb discapacitat, ha registrat un brot de Covid-19 amb 26 persones contagiades. Segons el departament de Salut, el cap de setmana un treballador de teràpia ocupacional va donar positiu i, consegüentment, dilluns es van fer proves PCR a la resta del personal de la fundació. De les 84 proves fetes, en 26 casos van sortir positives. La majoria, disset, corresponen a residents, i nou, a empleats. Tots tenen clínica lleu o són asimptomàtics –asseguren a la fundació– i s’han pres les mesures necessàries per contenir el brot. Després de detectar-se el primer cas es van trobar dos positius més entre els treballadors i tres residents, els quals van ser traslladats a la unitat residencial temporal La Floresta de Girona. La Fundació MAP gestiona nou pisos a la comarca del Ripollès amb funcions de llars residència, amb 43 usuaris, a més d’una residència que no ha estat afectada. De treballadors, en té 41.

El departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha explicat que s’està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia