Salut

L’OMS diu que la variant Índia és de “preocupació global”

Ja s’ha estès a més de 30 països

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha classificat la variant del coronavirus trobada per primera vegada a l’Índia com una “variant de preocupació global”. Els experts asseguren que es propaga més fàcilment que altres variants i requereix un estudi més ampli. De moment, la variant ja s’ha estès a més de 30 països, segons l’OMS. El govern indi diu que hi ha evidències d’un vincle entre la variant i la segona onada mortal de l’Índia, però que la correlació encara no està “completament establerta”.

Segons les últimes dades que han donat les autoritats índies dilluns es van registrar 366.161noves infeccions i 3.754 morts, unes xifres per sota dels rècords anunciats anteriorment. Tot i això els experts apunten que les xifres reals podrien ser molt superiors a les informades.

Alguns estats han imposat mesures per a fer front a la propagació del virus, però tot i això el govern del primer ministre Narendra Modi està sotmès a pressions creixents per anunciar un tancament a tot el país. De moment, les reunions massives a festivals hindús o mítings electorals continuen estant permesos a la Índia malgrat l’augment dels casos.

Les variants de Regne Unit, Sud-àfrica i Brasil han rebut la mateixa designació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia