Salut

La Fundació La Caixa impulsa 30 projectes de recerca en salut

La Fundació La Caixa ha donat a conèixer els guardonats amb els 30 nous projectes capdavanters de recerca biomèdica a l’Estat i a Portugal, en el marc de la convocatòria CaixaResearch d’Investigació en Salut 2021. Els ajuts a la investigació sobre les ciències mèdiques tenen com a objectiu impulsar les millors iniciatives per afrontar reptes de salut en els àmbits de les malalties cardiovasculars, infeccioses i oncològiques i en neurociències. La convocatòria dona suport a projectes diversos de recerca bàsica, clínica o translacional, als quals es concedeix un ajut de fins a un milió d’euros per a cadascun.

Entre els seleccionats hi ha nou projectes liderats per centres de recerca catalans: Centre de Regulació Genòmica (CRG), Fundació Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi I Sunyer (IDIBAPS), Universitat de Barcelona-Fundació Bosch i Gimpera i Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC). A banda, se n’han seleccionat cinc més per a centres de recerca de Madrid, i un de Múrcia i un altre del País Valencià. Des que es va crear aquesta convocatòria CaixaResearch el 2018, la Fundació La Caixa ha destinat prop de 72 milions d’euros a 105 iniciatives innovadores en salut i de gran impacte social. Aquesta és l’única convocatòria d’ajuts a la investigació en salut en l’àmbit ibèric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia