Societat

El toc de queda nocturn a Salt caurà al mig dels actes de la festa major

A partir de demà, la ciutadania no podrà sortir de la 1 h a les 6 h

L’Ajuntament ja preveia tenir alliberats espais dels concerts a les 00.30 h

Després de la suspensió de l’any passat, la vila de Salt viurà –des d’avui i fins dilluns– una festa major “molt condicionada”, admet la regidora de Cultura i Festes, Núria Heras. La festa comença avui, respectant el control d’aforament i les distàncies, amb el pregó de Toni Albà i el seu rei Joan Carles I –a les 21 h a la plaça Lluís Companys–, però a partir de demà, al bell mig de la celebració, hi haurà toc de queda nocturn.

Tant Heras com l’alcalde, Jordi Viñas –tots dos d’ERC–, expliquen que l’Ajuntament, amb el suport de les entitats, ja va preveure fa dies que els actes i els concerts acabessin abans de les 00.30 h, en previsió de qualsevol eventualitat. Si el TSJC no ho tomba, a Salt la gent no podrà allargar la festa. Des de la 1 h fins a les 6 h, la ciutadania haurà de quedar-se a casa a Salt i al municipi veí de Girona, entre altres.

Viñas explica que els últims concerts comencen a les 11 h. “Són concerts amb un espai amb perímetre definit i aforament limitat. No hi haurà 5.000 persones”, diu el batlle. Avui a les 19 h hi ha, per exemple, el concert de Josep Manzano al Museu de l’Aigua, en el marc del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava. Dissabte hi ha concerts a les 20 h a l’Era de Cal Cigarro, a l’escola Les Deveses i davant les naus Guixeres de la Coma Cros.

Ni correfoc ni castells

A banda del pregó, avui també hi haurà la plantada de gegants a la plaça Lluís Companys. Fins dilluns no hi haurà ni cercaviles, ni correfoc amb els Diables d’en Pere Botero ni castells amb els Marrecs. “En la mesura que es pugui, és millor fer la festa, sobretot per raons de salut mental. Està molt ben preparada i amb les condicions de màxima seguretat”, assenyala Viñas.

Heras explica que s’han hagut d’ajustar al Procicat. En el ple de dilluns, Marta Guillaumes (Independents-CUP) va lamentar el perjudici que suposa per a les entitats el fet que no hi hagi barraques per segon any. “Hem seguit el que diu el departament i que no hi hagi barraques [amb el servei de bar]”, va exposar Heras. L’equip de govern concedirà un ajut de 10.000 euros –1.000 a deu entitats– per pal·liar el perjudici causat.

L’HORA

21 h
és
l’hora d’inici de la festa major de Salt, amb el pregó de l’actor i humorista Toni Albà i el ‘seu’ rei Joan Carles I.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia