Societat

Més de 25.000 entrades gratis a les festes d’Olot

S’ha buscat un equilibri entre les restriccions per la pandèmia i l’essència del Tura

Les activitats tindran tan sols tres escenaris

Hi haurà vuit ballades dels gegants

Després del parèntesi de l’any passat, les Festes del Tura d’ Olot tornen amb un programa tan potent com permeten les circumstàncies o, com va dir ahir el regidor Agustí Arbós en la presentació dels actes, amb la intenció d’assolir l’equilibri entre la seguretat sanitària i l’essència de la celebració.

Unes 50 propostes

Del 4 al 8 del mes que ve, hi haurà una cinquantena d’activitats, totes gratuïtes, per a les quals caldrà reservar una entrada a fi de controlar-hi l’aforament. En total, se’n posen a disposició més de 25.000, que es podran aconseguir principalment a través del lloc web entrades.olot.cat els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre, però també de manera presencial a la sala El Torín, els mateixos dies.

En lloc de distribuir els actes arreu de la ciutat, aquest cop els espais festius s’han limitat a tres: la plaça de braus i el parc Nou per a espectacles musicals i la plaça Major per a les propostes de caire més tradicional i familiar, entre les quals destaquen les ballades dels gegants, cabeçuts (nans) i cavallets.

Música

El cartell d’actuacions musicals abasta gèneres ben diversos, per arribar a tota mena de públic: de Marc Parrot a El Pot Petit, passant per Dani Nel·lo, Suu, Xiula, l’excantant de Txarango Marcel Lázara i el veterà Magical Mystery Grup, de versions de The Beatles. La presència d’intèrprets i grups locals és més abundant que en altres ocasions. En aquesta llista hi ha, entre d’altres, Jessica Mellado i Agnès Algueró (hi presentarà el seu primer disc, Bosc endins).

Gegants, nans i cavallets

El pal de paller de les Festes del Tura són els gegants i el seu seguici de soldats a peu i a cavall. Ni ells ni la resta de la faràndula podran sortir en cercavila, però sí que podran ballar. Per tal de compensar la reducció de l’aforament a la plaça Major (unes 400 persones), els balladors hi actuaran vuit cops: dos el dia 4, dos més el dia 5, i quatre el 8, dia de la patrona. El director de les festes, Jordi Serrat, va remarcar l’esforç que tantes actuacions suposaran per als balladors. Els altres elements de la faràndula estaran exposats al pati de l’Hospici.

D’altra banda, el seguici popular aquest cop serà estàtic, amb la novetat de l’estrena d’una cobla pròpia: l’Orquestra Tradicional del Tura.

Pregó, amb precaució

Oficialment, el Tura 2021 començarà el dia 4 a les nou del vespre, quan representants de la UE Olot (que compleix cent anys) ofereixin el pregó des del balcó de l’ajuntament. El públic es podrà concentrar al Firalet, però haurà de guardar la distància de seguretat i portar mascareta. El mateix hauran de fer els protagonistes. Una estona abans (19.45 h), hi haurà el repic de campanes a Sant Esteve, una tradició que es recupera aquest any.

LA DATA

04.09.21
Començaran
les festes d’aquest any, que s’allargaran fins al dia 8.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia