Societat

societat

El fiscal exigeix més proteccions a Endesa per l’augment d’aus mortes

El fiscal de Medi Ambient i Urbanisme, Antoni Pelegrín, ha demanat per segon cop a la titular del jutjat d’instrucció 1 de Vic que comuniqui a l’empresa investigada Endesa que adopti “amb la major urgència les mesures adients per corregir els defectes observats en certes torres, que suposen un perill evident d’electrocució per a la fauna” davant l’augment d’aus mortes, sobretot cigonyes.

L’abril passat, la magistrada va admetre a tràmit una querella de la fiscalia contra Endesa i sis dels seus directius per haver permès “una autèntica plaga” d’ocells protegits electrocutats a les seves torres a la demarcació de Barcelona. La querella es va centrar a la comarca d’Osona i es va presentar a Vic. L’acusa d’un delicte contra els recursos naturals i d’un de continuat en la protecció de la fauna, després d’una exhaustiva investigació, del 2018 al 2020, amb els Agents Rurals . S’hi detallen 255 casos d’electrocució. La jutgessa va encarregar a l’Institut Català d’Ornitologia una pericial sobre l’estat de les línies. La companyia ha instal·lat proteccions a les torres, però les electrocucions continuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia