Societat

Fatiha Benharref Taya

Era una mediadora de cor que personificava el millor de les seves dues cultures, l’àrab i la catalana; sabia escoltar, transmetia confiança i resolia les situacions més difícils amb sensibilitat i empatia

Nascuda a Ouled Bouzerara (Marroc) el 23 de setembre del 1956, es va formar com a infermera a Casablanca i el 1993, després de fer pràctiques a París, es va instal·lar a Girona, on va treballar a l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) exercint de mediadora intercultural als hospitals Santa Caterina (Salt), Josep Trueta (Girona), a la Xarxa de Salut Mental i Addiccions i en diferents ABS de la demarcació (Salt, Arbúcies-Sant Hilari Sacalm.

La Fati, com se la coneixia familiarment, personificava el millor de les seves dues cultures, l’àrab i la catalana, sobre les quals projectava una mirada comprensiva a partir del respecte a la dignitat de les persones. Amb Metges del Món –l’equip del doctor Fernando Fonseca– va participar com a cooperant en dues accions humanitàries a l’Iraq i al Txad. El 2018, a la Coma Cros de Salt, i a través de tallers sobre educació sexual, drogodependències i oportunitats laborals, va contribuir a engegar un projecte per a la inserció social de menors no acompanyats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia