Salut

Aval a retirar les mascaretes dels patis escolars

El comitè científic no hi veu problema i Salut ho plantejarà a l’interterritorial

El comitè científic independent que assessora el Departament de Salut sobre l’estratègia de control de la pandèmia a Catalunya avala la retirada de les mascaretes als patis i la resta d’espais oberts de les escoles. Aquest òrgan, format per experts de diferents camps, entén que la retirada de la mascareta seria segura a l’aire lliure, però no encara a les classes com reclamen diversos sectors per recuperar la qualitat de l’ensenyament.

Salut remetrà l’informe a la comissió delegada del govern que gestiona la pandèmia i, previsiblement, també l’elevarà al Consell Interterritorial, atès que la Generalitat no té potestat per relaxar l’ús de la mascareta. L’obligatorietat de dur-ne està controlada per la llei estatal 2/2021, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, i obliga a dur-la als recintes escolars, per bé que el debat sobre la necessitat de relaxar-ne l’ús fa un temps que és damunt la taula. La millora de les dades epidemiològiques ha permès aixecar algunes restriccions al país en diferents àmbits, però no encara a les escoles, on els infants de totes les edats han de jugar amb mascareta, fins i tot encara que a classe no en duguin, com és el cas dels més petits de sis anys.

Aval i nova vacuna

Salut va aprovar la inclusió de la vacuna contra el meningococ B al calendari de vacunació infantil a partir de l’any vinent. D’altra banda, el TSJC va avalar ahir la petició del passaport Covid a les celebracions en interiors amb espai de ball, com ara a les noces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia