Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Salt avisa que pot contractar un altre servei si no es neteja la vila

L’alcalde diu que té l’aval dels departaments d’Empresa i Salut al·legant que la vaga de recollida d’escombraries no compleix els serveis mínims pactats

L’Ajuntament de Salt es considera legitimat per uns nous informes de la Generalitat per recórrer puntualment i d’urgència a una altra empresa per garantir la neteja i salubritat dels carrers del municipi. La vaga del servei de recollida d’escombraries que es va iniciar el dia de Nadal continua sense cap indici de nova negociació entre els treballadors en conflicte amb l’empresa concessionària, FCC Medio Ambiente. Des de l’inici del conflicte, la posició de l’Ajuntament ha estat d’instar les dues parts a seure i fer “propostes assumibles” per totes dues, i de reclamar a FCC que es compleixin els serveis mínims. Ara, però, l’alcalde, Jordi Viñas, fa un pas més exigint a l’empresa que s’hi posi immediatament per solucionar els efectes dels incompliments. “Si no reaccionen ens veurem amb l’obligació d’actuar dins l’àmbit dels serveis mínims, tal com ens legitimen els informes”, diu Viñas.

L’alcalde fa aquest ultimàtum apel·lant a una reacció “en qüestió d’hores” o faran intervenir una altra empresa. El consistori argumenta aquest canvi de to amb la resposta que els departaments de Treball i Salut han emès durant les darreres hores amb els seus respectius informes i aclariments on s’avala les denúncies de l’Ajuntament respecte als incompliments dels serveis mínims. Segons l’alcalde, la Generalitat s’ha pronunciat després d’estudiar els informes mediambientals, sanitaris i policials que des del consistori saltenc se’ls han fet arribar, i assegura que el Departament de Salut també ha fet una inspecció presencial a la ciutat.

“Actitud suïcida”

Des del comitè de vaga, però, Xavier Vives, delegat dels treballadors respon reptant l’Ajuntament a fer públics aquests informes. Respon també que ja estan treballant “per sobre dels serveis mínims” i que a partir d’ara es dedicaran a aplicar-los “més estrictament”, atribuint-ne la responsabilitat a FCC i a l’Ajuntament per “la seva negativa” a buscar una solució al conflicte.

“Em costa de creure que la Generalitat avali una actitud tan suïcida i tan greu, que vulneraria un dret fonamental com el dret de vaga. L’Ajuntament persisteix a voler confrontar-nos amb els veïns. Nosaltres seguirem ferms i seguim disposats a negociar. Quan vulguin seurem i parlarem”, conclou Vives.

Ahir a Salt els carrers més cèntrics per on passava la cavalcada estaven nets, tal com s’hi havien compromès els treballadors en vaga. A poca distància, i a la resta de vies i places, però, les deixalles continuaven apilonant-se per la vaga, que avui arriba al tretzè dia.

LES FRASES

Exigim a l’empresa que s’hi posi immediatament per solucionar els efectes dels incompliments dels serveis mínims
Si no reaccionen ens veurem amb l’obligació d’actuar tal com ens legitimen
Jordi Viñas
Alcalde de Salt
És una actitud suïcida. L’Ajuntament continua volent confrontar els veïns i els treballadors
Xavier Vives
Delegat del Comitè de Vaga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia