Administracions

Alerta contra l’incivisme, a la Bisbal

Una campanya vol conscienciar sobre les males pràctiques amb els residus

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha iniciat una campanya amb l’objectiu de d’advertir i prevenir les males conductes relacionades amb la gestió dels residus. Aquesta campanya de conscienciació i comunicació consta, entre d’altres, de cartells informatius ben visibles a les àrees d’aportació de residu de la Bisbal.

La campanya està molt centrada a controlar la presència bosses de residus fora dels contenidors així com d’altres objectes de grans dimensions a les àrees d’aportació de residus de la ciutat. Segons fonts municipals, aquesta conducta, gens cívica ni respectuosa amb els conciutadans, està regulada per l’ordenança municipal de civisme i convivència amb sancions que van dels 90 als 900 euros. Els recursos destinats a la recollida d’aquests objectes i neteja d’àrees de contenidors, si se’n fes un bon ús, es podrien invertir en altres tasques de manteniment i projectes de millora de la ciutat.

Ja s’han fet accions i, des del març del 2019, existeix un servei addicional de recollida a peu de carrer dels objectes voluminosos per a aquelles persones que no disposin del vehicle adequat per dur-los a la deixalleria. A més, i des de l’estiu passat, l’Ajuntament de la Bisbal posa a disposició de la ciutadania cubells reixats de 10 litres per separar la fracció orgànica així com bosses de ràfia per a paper i cartró, envasos i vidre.

A les portes d’un canvi de model de recollida

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà impulsa un canvi de model cap al sistema de recollida porta a porta, que s’ha demostrat com l’únic que permet assolir rendiments de separació entre el 60% i el 90%. La capital del Baix Empordà amb prou feines assoleix el 45% de separació dels residus valoritzables; és a dir, el 55% restant, més de 3.000 tones de residus per any, es gestiona a través de la disposició a abocador, amb un mínim tractament previ. D’aquesta dada s’extreu que s’estan abocant tota mena de residus, inclosos de reciclables, com a fracció resta –contenidor gris–, amb el consegüent perudici mediambiental i econòmic associat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia