Societat

La brutícia preocupa les entitats veïnals saltenques

L’associació del Barri Centre es queixa de la mala imatge de la vaga al poble

Al Veïnat troben que l’Ajuntament ha de fer un cop de puny sobre la taula

Les associacions de veïns de Salt estan preocupades pels 18 dies de vaga de recollida d’escombraries. Si al Barri Centre, on hi ha la seu del consistori, es queixen de la mala imatge que la vaga provoca al poble, al Veïnat troben que el dret dels vaguistes no hauria de prevaldre sobre el “dret de tots els ciutadans”, segons afirmen fonts de la junta de l’entitat.

Fonts de l’associació del Barri Centre expliquen que estan molt afectats per “aquest merder”, tenint en compte que és un sector amb molta densitat de població i d’origen molt divers. L’entitat lamenta que l’incivisme fa que s’acumulin voluminosos als contenidors molt sovint. Recorden que, fins al 25 de desembre, la neteja era efectiva gràcies a un conveni de l’Ajuntament amb l’empresa. Ara, però, temen que una hipotètica millora salarial dels empleats pugui fer pujar el preu del rebut de les escombraries en el futur. “La majoria té sous precaris i el que demanen no es pot donar perquè perjudicaria els veïns”, diuen, en referència a la negociació entre empleats i empresaris de l’empresa FCC.

Al Veïnat entenen que l’Ajuntament està “lligat de peus i mans” per la concessió del servei, que serà prorrogada un any d’aquí a unes setmanes. De tota manera, consideren que l’Ajuntament ha de fer “un cop de puny sobre la taula perquè la situació és insostenible”, afirmen.

Les crítiques de les associacions de veïns s’afegeixen a la Federació Unió d’Empresaris de Salt, que el dia 3 havia mostrat la seva gran indignació pels efectes de la vaga, que ha afectat de ple els comerços en la campanya de Nadal.

L’Ajuntament va demanar dissabte a FCC que faci un dispositiu especial per enretirar deixalles. La feina, parcialment, avança, però n’hi ha molta de pendent, segons recorden els veïns, i és evident fent un volt pel municipi. A més, l’acumulació (inconscient) de voluminosos és ara més visible en punts com ara la plaça Catalunya, on hi ha sofàs, cadires i calaixos al costat de bosses de deixalles.

LA DATA

25.12.21
va ser
el dia que va començar la vaga a Salt. Veïns del Veïnat s’han queixat de l’incompliment de serveis mínims.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia