Societat

SOCIETAT

El desallotjats per l’incendi de Solsona no poden tornar a casa

El centenar de veïns desallotjats per l’incendi en un bloc de pisos de Solsona, diumenge passat, encara no saben quan podran tornar a casa pel risc d’esfondrament de l’habitatge. Inicialment només es van evacuar els 21 veïns del bloc directament afectat, però després la mesura es va ampliar a tres edificis més. Els serveis tècnics municipals i els Bombers van començar a inspeccionar ahir l’esquerda que va aparèixer a l’edifici afectat per valorar si es fa gran o no. En aquest sentit, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gispert, va explicar que dependrà d’aquesta esquerda que els veïns puguin recuperar casa seva: “Cada dia inspeccionarem si l’esquerda té moviments o no i, en funció d’això, valorarem si els veïns dels edificis adjacents poden tornar a casa,”

L’esquerda provocada pel foc és en un mur de càrrega lateral de l’edifici incendiat, s’ha fet més gran a mesura que han anat passant les hores i això fa que hi hagi un risc evident d’esfondrament.

El veïns desallotjats van passar la primera nit en hotels del municipi o en cases de familiars. El fet que l’evacuació pugui durar uns quants dies fa que des de Serveis Socials es faci un seguiment especial de cada persona. A hores d’ara es desconeix l’origen del foc, que va començar poc després de dos quarts de tres de la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia