Societat

La fiscalia veu la querella a Colau igual que la ja arxivada

L’alcaldessa de Barcelona denuncia una guerra bruta als jutjats en contra de la gestió del seu govern

La defensa esperarà un temps prudencial per demanar l’arxivament de les actuacions

La fiscalia considera que la querella presentada contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions és igual en un 99,9% al contingut d’una denúncia que es va presentar pels mateixos fets davant el ministeri fiscal i que ja va ser arxivada al seu dia. Els dos escrits de denúncia van signats pel mateix advocat, un lletrat de Granada que es diu Ernesto Osuna, si bé la denúncia a la fiscalia la va presentar en nom d’Abogados por la Constitución i la querella, en representació de l’Asociación por la Transparencia y la Calidad Democrática.

Les sensacions transmeses per fonts de la fiscalia que el cas no tindrà gaire recorregut judicial són les mateixes que van explicar els advocats de l’alcaldessa, Olga Tubau i Àlex Solà, que van anunciar la intenció de demanar l’arxivament del cas, tot i que esperaran un temps prudencial perquè no es descarta que el jutge pugui ordenar alguna altra diligència, com l’interrogatori com a testimoni de l’interventor general de l’Ajuntament barceloní.

Les mateixes fonts de la fiscalia consideren que, en cas d’existir una infracció, seria “lleugeríssima”, i, com van fer els advocats des del ministeri públic, ara s’estarà a l’expectativa del proper pas que faci el jutge.

A Colau se l’acusa d’afavorir organitzacions per a les quals ella havia treballat, com la PAH, concedint-los subvencions. La defensa argumenta que dos informes d’intervenció de l’Ajuntament van validar la concessió d’aquestes ajudes, que, a més, ja s’havien concedit en anys anteriors a l’accés de Colau a l’alcaldia.

La primera regidora de l’Ajuntament de Barcelona va valorar la seva declaració en una compareixença posterior des de la Galeria Gòtica de l’ajuntament. Pel que fa a la qüestió judicial, es va mostar satisfeta d’haver-se pogut explicar. Durant la declaració, Colau va assenyalar al jutge que ella no intervé en el procés de concessió de les subvencions, més enllà del moment en què la comissió de govern les aprova, gairebé en bloc, perquè ja venen avalades per intervenció.

En la valoració pública, Colau va posar l’accent a denunciar una ofensiva contra el seu govern, que ja acumula deu querelles per presumpta corrupció, totes arxivades fins avui. L’alcaldessa atribueix aquesta estratègia als grups de pressió vinculats al negoci immobiliari i de l’aigua, i també directament a Agbar, que ha posat dues d’aquestes querelles. “No volen que hi hagi un debat públic sobre la gestió del servei de l’aigua”, va dir Colau, que els va acusar de fer un ús malèvol de la justícia. L’alcaldessa també va denunciar una campanya d’intimidacions a través de portals a internet amb notícies falses.

Un líder de la lògia maçònica

Ernesto Osuna és el gran mestre de la lògia maçònica a la seva delegació d’Andalusia. Així apareix, amb foto i discurs de presentació, en el web d’aquesta organització. També és l’advocat que ha signat les denúncies presentades, primer, a la fiscalia i, després, al jutjat contra Ada Colau pels mateixos fets. Osuna va declinar ahir fer declaracions sobre el cas. En canvi, l’entitat que representa va fer un comunicat en què criticava el fet que l’alcaldessa només va voler respondre a la fiscalia i al seu advocat. També a la tarda, la cap de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, va lamentar el fet que Colau hagi estat la primera alcaldessa investigada per un jutjat i va assegurar que el cas està danyant la imatge de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia