Societat

Palafrugell ‘mapeja’ els llocs més insegurs per a les dones

Es detecten aquells carrers o places que poden generar sensació d’inseguretat

A Tossa de Mar, el ple debatrà avui un protocol d’actuació per a casos d’assetjament a dins del mateix consistori

Els ajuntaments de Palafrugell i Tossa de Mar han posat el focus en la violència masclista amb la creació d’un mapa amb els punts del municipi, on les dones se senten més insegures, i un protocol d’actuació en casos d’assetjament laboral, sexual i psicològic al consistori, respectivament.

A Palafrugell s’ha creat un mapa amb els punts del municipi on les dones se senten més insegures. Aprofitant el 8-M, l’Espai Dona de Palafrugell va crear diversos grups que van passejar per alguns punts del municipi amb l’objectiu de detectar tots aquells carrers i places que, en determinades circumstàncies, poden generar sensació de por o inseguretat a les dones. Ara tots aquests punts, i segons una nota de premsa, es dibuixaran sobre un mapa, que permetrà que el consistori obri una fase de treball per trobar-hi solucions i garantir que les dones se sentin segures en qualsevol punt de Palafrugell.

Per la seva part, Tossa de Mar portarà a aprovació del ple d’avui un protocol d’actuació per a casos d’assetjament a dins del consistori. El document, que té vint pàgines, defineix l’assetjament laboral, el sexual i el psicològic. En aquest treball també concreta quan es pot considerar una situació com a assetjament i orienta a l’hora de resoldre els conflictes. El consistori vol garantir la igualtat entre tots els seus treballadors independentment del gènere o la seva orientació sexual.

Per altra banda, l’Ajuntament també presentarà en el ple de demà un reglament municipal per autoritzar i desenvolupar la prestació de serveis en la modalitat de teletreball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia