Infraestructures i serveis

Nova trobada amb l’Estat pel tren i l’N-II a Figueres

L’Ajuntament i el govern espanyol es comprometen a concretar solucions per als passos a nivell i per a l’antiga N-II

L’Ajuntament de Figueres i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana van tenir aquest dilluns una nova trobada a Madrid amb l‘objectiu de desencallar les solucions per a la supressió dels passos a nivell i el traspàs de l’antiga N-II per la ciutat.

En aquest sentit, les dues parts van comprometre’s en aquesta reunió a intercanviar compromisos en les dues temàtiques, amb la voluntat de tornar-se a trobar aviat per treballar ja les dues propostes que es posin sobre la taula. En primer lloc, el ministeri s’ha compromès a fer una proposta de planificació per la supressió dels passos a nivell de Figueres arran d’una esmena per primera vegada als pressupostos generals i l’Ajuntament, per la seva banda, s’ha compromès a presentar una proposta per a la recepció de l’avinguda Salvador Dalí. Amb les dues propostes sobre la taula, les dues parts es tornaran a trobar amb la missió de desencallar els dos temes.

La reunió es va efectuar a la seu del ministeri a Madrid i hi van assistir el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, i el director d’Urbanisme, Camil Cofan, mentre que l’alcaldessa, Agnès Lladó, es va incorporar a la reunió telemàticament perquè ho hi va poder anar per motius de salut. Per part del ministeri van assistir a la reunió el secretari general de Infraestructures, Francisco Javier Flores, i el director general de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària, Casimiro Iglesias, entre altres alts càrrecs.

Figueres està actualitzant el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i els acords amb el ministeri, si són imminents, en condicionaran el resultat final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia